Filmpakke 13

Huset ved verdens ende (Konstantin Bronzit, 1998)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 39 min.

Snuttefilm - Alle må komme med
Instruktør: Gun Jacobson, Anna-Clara Tidholm
Pigen kører rundt i en stor blå lastbil. I den blå lastbil er der plads til alle: En nissemand, der fryser, en gris, der roder i mudder, en dreng, der falder, en hund, der står ude i regnen og en trist bamse. Alle må komme med ud at køre i den store blå lastbil. Hvor kører de mon hen, og hvad skal de, når de kommer frem?
DFI distribution. Sverige 2010. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

 

Storvask - Tigersokker
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene "Storvask" skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Ernst på skøjter
Instruktør: Alice de Champfleury
Det er vinter, Ernst og mor skal i parken og stå på skøjter på den frosne sø. Ernst ser en sød lille skøjteprinsesse suse rundt på isen. Mor kalder, Ernst tager sit første skridt på isen, men kan ikke bremse og falder pladask foran et afspærret område, hvor isen er tynd. Ernst kommer op igen, skøjteprinsessen suser forbi ham, og Ernst følger efter hende så godt han kan.
DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Cirkeline: Højt fra træets grønne top
Instruktør: Jannik Hastrup
Det er jul, og musene og Cirkeline laver gaver, bager kager og drager til sidst ud efter et juletræ. På vejen hjem er de ved at fare vild i snevejret, men den lille nissealf hjælper dem, og alle samles til den helt store julefest.

DFI distribution. Danmark 1970. 14 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

 

Mægtige maskiner – Kædegraver
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Kædegraveren er som en stor motorsav, der kan grave render i jorden. Manden kan styre kædegraveren, så renderne bliver lige dybe hele vejen. Så kan kædegraveren bagefter lægge en tyk ledning i jorden. Til sidst kommer bulldozeren og dækker renderne til igen.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Lili får besøg
Instruktør: Siri Melchior

Lili får besøg. Og ikke af hvem som helst, men af sin allerbedste veninde, Molly. At forventningens glæde kan være større end selve samværet, er så en anden ting, to viljer af jern og et begrænset udvalg af legetøj er bare heftigt konfliktstof. Men så er der jo forventningens glæde indtil næste gang.

DFI distribution. Danmark 2015. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Fra 5 år - 45 min.

Huset ved verdens ende 
Instruktør: Konstantin Bronzit
Huset i "Huset ved verdens ende" ligger på toppen af et bjerg og er befolket af en ko, en kat, en kælling og adskillige andre underholdende væsener. Det eneste problem er, at huset, med den placering, vipper dramatisk, hver gang nogen går ud eller ind. Og det gør der tit.
DFI distribution. Frankrig 1998. 8 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Safari Europa - Svale
Instruktør: Adam Schmede
Det er forår, og svalerne bygger rede af mudderklatter, som de finder på gårdspladsen. Snart er der unger, og svalerne har travlt med at passe de små. Men der er sket noget frygteligt hos landsvalen, og dens unger får ikke noget mad. Heldigvis ender det lykkeligt til sidst.
DFI distribution. Danmark 2010. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

Et øjeblik
Instruktør: Klaus Kjeldsen
Et øjeblik varer 5 minutter, siger Nathalie. Filmen "Et øjeblik" varer også 5 minutter. En poetisk dokumentarfilm i børnehøjde om tiden, uret og øjeblikkene. "For min far er et øjeblik bare en halv time," konkluderer Jesper, da filmen slutter.
DFI distribution. Danmark 1999. 5 min. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Cirkeline: På ferie
Instruktør: Jannik Hastrup
Cirkeline tager på ferie til Mallorca sammen med tegneren og smugler-musen Fredrik med i bagagen. På Mallorca træffer de musen Pablo, som senere bliver fanget af den onde kat. Cirkeline og Fredrik befrier Pablo, uskadeliggør katten og bliver af Pablo inviteret med på en sejltur. Mens Cirkeline prøver frømandsudstyret, bliver båden med Pablo og Fredrik slugt af en stor fisk. Cirkeline møder musen Rastafari, som med sin undervandsbåd hjælper til med at befri de andre.
DFI distribution. Danmark 1970. 26 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download

 

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk