Filmpakke 22

Den lille fugl og egernet (Lena von Döhren, 2014)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 35 min.

Den lille fugl og egernet
Instruktør: Lena von Döhren

Den lille fugl har travlt med at vande de sidste efterårsblade. Det frække egern driller og snupper vandkanden. De jagter hinanden og leger i de store bunker af blade, men alt er ikke det rene sjov. Den sultne ræv ligger nemlig på lur, og den er ikke så nem at narre.

DFI distribution. Schweiz 2014. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Prik og Plet står på ørerne
Instruktør: Uzi Geffenblad

Prik og Plet tager i cirkus. De ser klovne, jonglører og en elefant. Men de er mest imponerede over akrobaterne. Bagefter prøver Prik og Plet at lave vejrmøller, men det er svært. Til gengæld er de gode til at stå på ørerne.

DFI distribution. Sverige 2013. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min oldefars historier – Vaffelbageriet
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Da Theodor vil tage sin morgenmad, ser han en fristende Nutellamad på køkkenbordet. Han kan ikke dy sig og spiser den. Oldefar kommer ud i køkkenet og opdager, at hans Nutellamad er væk. Theodor lyver og siger, at det var en ulv, som tog den. Men det synes Oldefar lyder som lidt af en røverhistorie! Oldefar fortæller, at hans legekammerat Tykke også altid var meget lækkersulten – ligesom Theodor – og engang bagte de et helt læs vafler, selvom de ikke måtte, fordi de var så lækkersultne. Theodor og Oldefar bager deres egne vafler, men midt under vaffelbagningen kommer der nogen. Og det er rent faktisk en ulv! Oldefar og Theodor skynder sig at lukke døren, så den ikke kan komme ind og tage deres vafler. De spiser vaflerne med god appetit. Men da fadet er ved at være tømt, synes Theodor alligevel, at det er synd for ulven, at den ikke får nogle – og Theodor sætter den sidste vaffel ud til ulven.

DFI distribution. Danmark 2016. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Muldvarpen og regnormen
Instruktør: Johannes Schiehsl

Muldvarpen føler sig ensom, mens de andre dyr nyder foråret sammen. I gangene nede under jorden prøver den at fange noget, der ligner en regnorm. Efter en lang jagt opdager muldvarpen, at den drilagtige regnorm er noget helt andet, som man kan blive endnu mere glad for.

DFI distribution. Tyskland 2015. 3 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Honningkagen løber hjemmefra
Instruktør: Pascale Hecquet

Lille Kanins mor bager en småkage, der har form som en kanin. Da kagen opdager, at Lille Kanin og vennerne ser sultne på den, vågner den til live og stikker af ind i skoven. Da det bliver aften, og Lille Kanin kommer i seng, fortæller Mor Kanin historien om, hvad der sker for kagekaninen inde i skoven. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

DFI distribution. Frankrig 2016. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Blæksprutte
Instruktør: Julia Ocker

En blæksprutte går i gang med at bage en kage. Men den ene af blækspruttens mange arme vil ikke arbejde sammen med de andre. Den driller de andre og plager om chokolade. Blæksprutten bliver sur. Men det viser sig, at den frække blækkespruttearm er dygtigere, end de andre tror.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 50 min.

Kaninpigen
Instruktør: Natalie van den Dungen

Den 7-årige Annabelle skal starte på en ny skole. Den første dag ankommer hun med en hjemmelavet kaninmaske på. De andre børn fniser og er nysgerrige. Da de opdager, hvad Annabelle gemmer under masken, får en af børnene en god ide. Og det viser sig, at venskab nogle gange kan opstå på uforudsete måder.

DFI distribution. Australien 2015. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Peter Pix: Ægget
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix sætter sig ved morgenbordet for at spise et æg. Men netop som han vil slå hul på skallen, vipper ægget ud af æggebægeret og gemmer sig. Han prøver at fange det, men det stikker af. Så går den vilde æggejagt, og bedst som det lykkedes at fange det, hopper det ind i ærmet på hans trøje.

DFI distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Josefines bondegård – Hundehvalpen
Instruktør: Emil Langballe

Familiens gamle hund Laika trænger til en ny legekammerat, så familien tager til Jylland for at hente en lille ny hvalp, der skal med hjem og bo hos dem på gården. Og så har morfar lovet Josefine 20 kroner, hvis han må hive hendes mælketand ud med en snor.

DFI distribution. Danmark 2015. 14 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Hr. Hublot
Instruktør: Laurent Witz

Hr. Hublot er en meget ordentlig mand, der ikke kan lide rod. Han bor i en fremtidsby, hvor alt er mekanisk. En dag finder han en lille hund, som han tager til sig. Men hunden bliver større og større, indtil den næsten ikke kan være i lejligheden mere. Alt er kaos, og Hr. Hublot må finde en løsning.

DFI distribution. Frankrig 2013. 11 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min mosters historier – Det sorte tegn
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Theodor og Lola skal male hele skibssiden, men det er svært at lave kedeligt matrosarbejde, når der ligger en uudforsket ø i nærheden. Theodor giver kaptajnen det sorte tegn, og så er der ellers dømt fangeleg, dåseskjul og træklatring for alle pengene.

DFI distribution. Danmark 2017. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Stensuppe
Instruktør: Clementine Robach

Dyrene sidder i hver deres hus og ser madprogram i tv. Men elektriciteten går, inden maden færdig. Så laver elefanten bål på byens torv og smider en sten i stor gryde med vand. Han inviterer alle dyrene til at komme med grøntsager til suppen – også de dyr, der plejer at være bange for hinanden. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

DFI distribution. Frankrig 2015. 8 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk