Filmpakke 24

Planeten Willi (Sören Wendt, 2015)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 33 min.

Prik og Plet leger med dej
Instruktør: Uzi Geffenblad

Prik og Plet er sultne, men de har ikke noget mad. De beslutter sig for at bage boller og lave havregrynskugler. Mens de bager, bliver køkkenet meget rodet, og de får mel over det hele. Men det er der heldigvis råd for.

DFI distribution. Sverige 2013. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Flagermusen
Instruktør: Elena Walf

Dyrene på bondegården er sammen hele dagen – bortset fra flagermusen, som er et natdyr. Den vågner først rigtigt op, når det er blevet mørkt. Så er alle de andre dyr faldet i søvn, og der er ikke nogen at lege med. Men der er et andet dyr, som heller ikke sover, og det er heldigvis i legehumør.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Den lille fugl og larven
Instruktør: Lena von Döhren

I et træ bor en lille fugl. Den opdager en larve, som æder bladene. Da fuglen hiver larven væk, falder de begge ned. En ræv dukker op, og fuglen og larven flygter sammen. Larven redder flere gange den lille fugl fra ræven. Undervejs forpupper larven sig og bliver til en sommerfugl.

DFI distribution. Schweiz 2017. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Min oldefars historier - Fisketuren
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Theodor og Oldefar tager ned til søen for at fiske. Oldefar fortæller ”Tykke-historien” om, hvordan ham og Tykke engang fangede en fisk, fordi de puttede lakridspiber på krogen. Theodor vil også fange en fisk; men han må ikke selv putte madding på, fordi krogen er så skarp, og lakridspiberne må først spises, når de har fanget en fisk. Men da Oldefar tager sig en lille lur, kan Theodor ikke dy sig. Han nupper en lakridspibe og sætter den helt selv på krogen – og det virker! Ikke længe efter er der bid. Theodor råber på Oldefar, som vågner og kommer hen og hjælper. Sammen får de halet fangsten i land – og det er en stor fisk! Theodor og Oldefar fejrer dagens fangst med en lakridspibe hver.

DFI distribution. Danmark 2016. 9 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Forårsfest
Instruktør: Ned Wenlock

Det er forår i skoven. Hjortene har hver deres fugleflok siddende på geviret, og fuglene fløjter smukt i kor. Men en lille hjort er uheldig: den har kun én fugl på sit gevir, og fuglen er hæs. I hidsighed falder hjorten ud over en skrænt. Nu starter en musikalsk kædereaktion. Og det viser sig, at den lille hjort og den hæse fugl har skjulte talenter.

DFI distribution. New Zealand 2016. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Ulv
Instruktør: Julia Ocker

En ulv går rundt i skoven og prøver at se farlig ud; den knurrer og skræmmer de andre dyr. Men da den bliver alene, opfører den sig pludselig anderledes. Den tager ballettøj på og begynder at danse. En and får øje på ulven og begynder at grine og drille. Ulven bliver vred. Men så opdager ulven, at anden også har en hemmelighed.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

 

Fra 5 år -  46 min.

Planeten Willi
Instruktør: Sören Wendt

Pigen Olivia fortæller om sin storebror Willi, der har Downs Syndrom. Olivia forestiller sig, at han kommer fra en anden planet, hvor alting er meget anderledes end her på vores planet. Derfor opfører Willi sig på sin helt egen måde. Men han er glad for at bo på Jorden og elsker musik, biler, dyr, kager – og sin familie.

DFI distribution. Tyskland 2015. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Willi i virkeligheden
Instruktør: Matthias Wittkuhn

I filmen møder vi søskendeparret Olivia og Willi. Willi er født med Downs syndrom, men handicappet forhindrer ham ikke i at leve et almindeligt liv med masser af sjov og ballade sammen med familien.

DFI distribution. Tyskland 2015. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Sallies historier - Kong Guleroth
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Den hidsige Kong Guleroth vil bestemme alting. Blandt andet at alle andre skal have lige så stor en næse som ham selv. På den måde er han sikker på, at ingen går og griner af hans store næse bag hans ryg. En dag vil Kong Guleroth dog bestemme så meget, at det går helt galt for ham. 

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Min mosters historier - Vind i sejlene
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Theodor og Lola skal sætte skibets store sejl. Men det er svært at komme nogen steder uden vind. Lola fortæller historien om Klabautermanden, som bor på ethvert skib. Hvis man fløjter, laver Klabautermanden et mægtigt blæsevejr, og så er der vind i sejlene!

DFI distribution. Danmark 2017. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Peter Pix: Bilen
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix sidder ved et bord. Han hælder morgenmad op i sin tallerken og spiser. Med næste skefuld kommer en legetøjsbil fra pakken, den spiser han også - lyden af en bilmotor, der starter - pludselig har han hjelm og motorbriller på, og han drøner med fuld fart rundt i stuen - som en bil.

DFI distribution. Danmark 2013. 2 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

Dronning Numse
Instruktør: Maja Gehrig

Det er sengetid. Far og datter opfinder en fantasiverden langt over skyerne, og dronningen af denne verden kaldes Numse.

DFI distribution. Schweiz 2015. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

 

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk