Filmpakke 25

Min lille hund Mester - Katteballade (Maria Mac Dalland, 2015)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 36 min.

Som hund og kat
Instruktør: Jesus Perez

Man kan ikke tvinge et venskab frem, men i en nødsituation kan venskab opstå lige pludselig. En hund og en dreng kommer til live i en tegners skitsebog. De hopper rundt på siderne og møder en pige og hendes kat. Drengen kan godt lide pigen. Men hunden og katten jagter hinanden, indtil drengen falder i et hul. Nu får hunden brug for pigens hjælp.

DFI distribution. Tyskland 2015. 6 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Storvask – Sæbebobler
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene "Storvask" skabt en række små animationsfilm, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Ideen har været at skabe et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum kan forvandle sig til enten et ishav, en garnjungle, et pjaltetøjsunivers, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Det lille lam
Instruktør: Gottfried Mentor

Far Får og Mor Får er chokerede. Deres lille lam siger ikke som de andre lam. Når han bræger, siger han MUH i stedet for MÆH.

DFI distribution. Tyskland 2013. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Mægtige maskiner – Sorteringsmaskine
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Bulldozeren fylder sten og sand på sorteringsmaskinen, der fordeler de store sten, de små sten, grus og sand i forskellige bunker.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min oldefars historier – Bjørnen
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Theodor leger bjørn og spørger Oldefar, om han nogensinde har mødt en rigtig bjørn. Oldefar fortæller ”Tykke-historien” om, hvordan han som dreng mødte en rigtig bjørn sammen med sin legekammerat Tykke, da han var oppe i skoven og plukke blåbær. Theodor vil også gerne møde en rigtig bjørn. Han våger sig op i skoven på egen hånd og leder efter bjørnespor. Han finder blåbær, store fodspor og kradsemærker på træerne. Theodor synes helt bestemt, at han får øje på en rigtig bjørn. Han flygter og klatrer op i et træ – men nu er gode råd dyre. Heldigvis finder Oldefar ham og hjælper ham ned. De afslutter dagen med varm chokolade, som smager ekstra godt, når man har været på strabadserende bjørnejagt.

DFI distribution. Danmark 2016. 9 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Tiger
Instruktør: Kariem Saleh

En dreng dækker bord. Han sætter en tallerken med et billede af en tiger på bordet. Tigeren kommer til live. Den hopper ud af tallerkenen og begynder at drikke drengens juice og spise hans mad.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Næsehornsdans
Instruktør: Verena Fels

Det er rigtig sjovt at danse! Men skal man danse alene hele tiden, er det pludselig ikke så sjovt længere. Det lille næsehorn har brug for at finde på noget, så alle gerne vil danse med.

DFI distribution. Tyskland 2015. 3 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 45 min.

Filmen om frøen
Instruktør: Pascal Adant

En lille, humoristisk film om løvfrøen – der også kaldes en tudse. Den har mange spøjse egenskaber, fx kan den skifte farve og har sugekopper under fødderne. Den kan godt lide at dase i solen og spise insekter. En dag ser en af frøerne en okse. Frøen drømmer om at blive større end oksen, men det er ikke så nemt. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

DFI distribution. Frankrig 2015. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Josefines Bondegård – Køkkenhaven
Instruktør: Emil Langballe

Josefine har fået lov til at få sin helt egen køkkenhave, og hendes far hjælper hende med at hente gødning og plante grøntsager i den. Imens har morfar slagtet en hane, de skal spise til aftensmad, og han har lovet Josefine, at hun må plukke fjerene af den og være med til at rense den.

DFI distribution. Danmark 2015. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Peter Pix: Vækkeuret
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix ligger og sover, vækkeuret ringer på natbordet. Han ignorerer det. Uret bliver mere og mere insisterende. Dynen samarbejder med vækkeuret, og den begynder at glide af Peter P.  Hans tøj  glider ind under dynen til den sovende Peter P.  og klæder ham på.

DFI distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Binke kan ikke flyve
Instruktør: Lennart Gustafsson

En lille tegnefilmmusical for børn om fugleungen Binke, der ikke kan flyve og derfor efterlades hos skovmusen Oskar, da de voksne fugle om efteråret drager sydpå. Men selv om man godt kan savne far og mor, er der da også skæg og ballade, mens man venter på foråret. Og på at kunne beherske flyvningens vanskelige kunst.

DFI distribution. Sverige 1992. 14 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min lille hund mester – Katteballade
Instruktør: Maria Mac Dalland

Mester bor i et lille hus på landet sammen med en rar mand, som hedder Thomas. Nu har Thomas fået sig en kone, som hedder Bibi, og det har Mester fået meget godt ud af. Bibi er nemlig en rigtig dyreven. Bibi har også en kat, men det lader Mester, som om han ikke har lagt mærke til. Ordentlige hunde kan ikke lide katte, og nogle gange er han nødt til at vise katten, hvem der bestemmer. Thomas fortæller Mester en historie om en konge, som også gerne ville bestemme alting, men endte med at lære klogskab af kvinder i Afrika. Efter historien får Mester og katten en frikadelle, og så opdager Mester, at man kan vænne sig til meget - selv katte.

DFI distribution. Danmark 2015. 9 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Peter Pix: Kærestebrevet
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! Han afprøver nu forskellige modeller, som han "maler" på med fingrene.

DFI distribution. Danmark 2013. 2 min. Tilladt for alle.

​​​​​​​Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk