Filmpakke 28

Godbid (Burcu Sankur, 2016)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 37 min.

Løve
Instruktør: Julia Ocker

Gazellen tror ikke, at løven kan fange ham. Men så begynder løven at løbetræne.

DFI distribution. Tyskland 2018. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Den lille grå ulv - Vinter
Instruktør: Natalia Malykhina

Det er vinter i skoven. Der er sne overalt, og alle dyrene ligger i ly for kulden. Men den lille grå ulv er ensom, sulten og trist. Vinden suser og bider i hans snude. Men hov, hvad var det? Midt i sneen finder han en mærkelig ting. En bog? Hvad kan den bruges til? Kan han spise den eller søge ly for vinden med den? Bogen viser sig at være fuld af eventyr, og den minder den lille grå ulv om sommer og varmere tider. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Nu kan den lille grå ulv måske bedre falde til ro?

DFI distribution. Norge 2016. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Alma flytter på landet - Farvel til den gamle børnehave
Christian Sønderby Jepsen

Alma skal sige farvel til sine venner i børnehaven, hvor de har lavet en overraskelse til hende. Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt! ”Alma Flytter På Landet” er en dokumentarserie i 8 afsnit, som indfanger frygten for det ukendte.

DFI distribution. Danmark 2018. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om serien på Filmdatabasen

 

Storvask - Gemmeleg
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene »Storvask« skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om serien på Filmdatabasen

 

Rita og krokodille - Nat
Instruktør: Siri Melchior

Månen, stjernerne og planeterne er en anden verden end vores. Mon der bor nogen derude? Nogen, som er anderledes end os? Måske er de grønne? Som Krokodille! Eller måske er der nogen præcis som os? En rum-Rita og en rum-Krokodille! Det tager Rita og Krokodille på en fantasifuld rumrejse for at finde ud af.

DFI distribution. Danmark 2018. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lillefinger - Det frosne dyr
Instruktør: Mette Skov

Myren og Lillefinger finder et dyr, der er frosset inde i en isblok.

DFI distribution. Danmark 2015. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Godbid
Instruktør: Burcu Sankur, Geoffrey Godet

Skoven er fuld af dyr i forskellige farver og størrelser. Hejren vil have sommerfuglen som godbid. Slangen snapper ud efter fuglen. Fiskene er sultne efter plankton. Men hvem spiser hvem til sidst?

DFI distribution. Frankrig 2016. 1 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år - 48 min.

Vitello vil have en far
Instruktør: Dorte Bengtson

Hvis Vitello spørger Mor, så er Vitellos far en sjuft og ham ser man derfor ikke meget til. Man ser ham faktisk overhovedet ikke, og det er irriterende, synes Vitello, når nu alle de andre drenge har fædre. Det er så irriterende at han kommer til at bilde sine venner ind at han skam har en far, som de sagtens kan få at se…

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Vågn op
Instruktør: Filip Diviak

Højt oppe på en vindblæst bjergtop bor vækkemanden med sin søn. Hver morgen må han ud i regn og slud for at vække nabobjergets borgere for småpenge. En dag får han i stedet en lille klokke som betaling for sit arbejde. Det bliver begyndelsen på en stor klokkesamling over pejsen hjemme i stuen. En dag får vækkemandens søn en idé til, hvordan klokkerne kan bruges.

DFI distribution. Slovenien 2017. 9 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

På tur med far - Halvt svensk
Instruktør: Laurits Munch-Petersen

Iris elsker at tage på tur med sin far, for under køreturen har hun ham helt for sig selv. Iris og far skal køre både over og under vandet for at besøge mormor og morfar i Sverige. Men hvad gør man hvis man bliver stoppet ved grænsen og er bange for politiet? Og er det lovligt at have en mumitrold med i bilen? Godt at Iris kan snakke svensk, så hun kan hjælpe far.

DFI distribution. Danmark 2018. 18 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Edderskønne edderkopper - Hvepseedderkoppen
Instruktør: Adam Schmedes

Hvepseedderkoppen er ikke bare smuk, hun er også en sand kunstner. Hun har mange forskellige typer af spind, tilmed i flere farver. Hendes ægkokon er et rent mesterværk, bygget til at modstå alle vinterens vejrlig og pyntet efter alle kunstens regler. De små hvepseedderkoppeunger kan allerede fra deres første dag bruge spindet til noget helt eventyrligt.

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Vitello møder Gud
Instruktør: Dorte Bengtson

Vitello har en af de dage hvor det ikke er så sjovt at være Vitello og ikke at have nogen far. Men så møder han en gammel mand med et meget stort hvidt skæg. Han sidder med en øl på en bænk ved centeret. Vitello kender kun to gamle mænd med så store hvide skæg. Gud og Julemanden. Og det er ikke jul. Og Gud kan som bekendt få alting til at ske, alt I hele verden…

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Fakta

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk