Filmpakke 31

Lygtefisk (Julia Ocker, 2018)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 29 min.

Hunden Ib 1:10 – Hunden Ib er forsvundet væk
Instruktør: Trine Laier

Musen vågner forskrækket, da den hører en lyd. Da den vil undersøge, hvor lyden kommer fra, ser den noget hvidt, der bevæger sig. Det er heldigvis bare Ib, der har gemt sig under et lagen.

DFI Distribution. Danmark 2019. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Kvæk
Instruktør: Nils Hedinger

Realfilm og animation bliver blandet i den lille, ordløse fortælling om at føle sig anderledes. En haletudse svømmer glad rundt i en sø med mange andre haletudser. Men en dag får alle de andre ben og går på land. Nu er den lille haletudse, som ikke fået ben, alene i søen. Den møder skræmmende krebsdyr på bunden, men bliver gode venner med en snegl. Tiden går, og pludselig sker der overraskende forandringer med haletudsen.

DFI Distribution. Schweiz 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Hvem? II 1:8 – Hvem sover ikke?
Instruktør: Jessica Laurén

Nogle gange kan man blive ramt af hjemve – særligt når det bliver mørkt. Kanin skal sove hjemme hos Bamse. Kanin og Bamse har glædet sig. De leger og spiser, ser børne-tv og hygger sig. Så er det tid til at gå i seng. Bamses mor siger godnat og slukker lyset. Bamse er ved at falde i søvn, men det er Kanin ikke. Lige pludselig ombestemmer han sig og vil ikke længere sove hos Bamse. Sengen er for blød, der lugter ikke ligesom derhjemme, og Kanin savner sin mor. Men heldigvis kan Bamses mor og far hjælpe.

DFI Distribution. Sverige 2019. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lili møder en dum unge
Instruktør: Siri Melchior

Lili hører en dum unge inde på den anden side af hækken. Lili hader dumme unger. Og når Lili smider ting over hækken, smider den dumme unge dem tilbage! Lili må hævne sig og finder et hul i hækken. Men tænk, den dumme unge ligner hende på en prik! Og så hedder hun Lola. 

DFI Distribution. Danmark 2015. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Kakerlakken og havet
Instruktør: Anton Setola

På et blad i skoven ligger en lille kakerlak og drømmer sig væk i en fredfyldt søvn. Men en nysgerrig hånd får en finger med i spillet, og pludselig ender vores lille ven i vandet. Kakerlakken vil gerne hjem til sit blad, men han er omringet af farer. Han må ofre sine følehorn og sine ben ét efter et, og efter en lang rejse henover havet og gennem luften lykkes det ham at komme tilbage på landjorden. Og på mirakuløs vis er hans ben og følehorn også skyllet i land. Nu kan kakerlakken måske endelig hvile?

DFI Distribution. Belgien 2015. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lillefinger – Marmeladetyven
Instruktør: Mette Skov

Myren har ikke tid til at lege med Lillefinger, han leger med flueungerne inde i sit hus.

DFI Distribution. Danmark 2015. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 41 min.

Vitello bliver forretningsmand
Instruktør: Dorte Bengtson 

I fjernsynet hører Vitello om en smart fyr, der har tjent en million kroner. Han har tjent dem ved at være en forretningsmand, der køber billigt og sælger dyrt. Vitello og hans venner vil også gerne tjene en million kroner. De skal bare lige finde noget, der er billigt…

DFI Distribution. Danmark 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Store ulv og lille ulv
Instruktør: Rémi Durin

I filmen møder vi Store Ulv, der lever glad og tilfreds under sit træ. En dag ser han Lille Ulv, som er på vej imod ham – og det ser endda ud som om, at Lille Ulv vil ham noget, synes Store Ulv. Det er Store Ulv ikke meget for. Han kan nemlig bedst lide at være alene.

DFI Distribution. Frankrig 2018. 14 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

1 minut natur – Hamsteren
Instruktører: Stefanie Visjager & Katinka Baehr

To søstre har hver deres hamster: Wilhelm og Guldlok. Wilhelm minder om den ene af søstrene: den kan godt lide at spise slik og søde sager. Og den kan være meget nervøs – ligesom pigen, når hun skal til prøve i stavning. Når hun er nervøs, kan hun heldigvis kæle med sin hamster, og det hjælper lidt. 

DFI Distribution. Holland 2016. 1 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Alma flytter på landet: Springgymnastik
Instruktør: Christian Sønderby Jepsen

Ved Almas nye hus kan man gå til springgymnastik. Det er sjovt, men træneren er ret skrap. Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt!

DFI Distribution. Danmark 2018. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lygtefisk
Instruktør: Julia Ocker

En humoristisk, ordløs fortælling om at være mørkeræd. En lille lygtefisk går i seng og slukker for sin lygte. Men da mørket sænker sig, ligner vandplanter og småfisk pludselig uhyrer og drager. Det viser sig dog, at et af ’monstrene’ kan hjælpe lygtefisken, så den ikke længere er bange.

DFI Distribution. Tyskland 2018. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min lille hund Mester 1:10 – Mester flytter ind
Instruktør: Maria Mac Dalland

Thomas holder af sit stille og rolige liv på landet. Men en dag banker den lille hund Mester på døren, og han siger, at han gerne vil bo hos Thomas. Det mener Thomas nu ikke er så god en idé. Han har slet ikke tid til at passe en hund. Men Mester har til gengæld masser af tid – og så kan han jo passe på Thomas. Modstræbende lader Thomas Mester flytte ind, og snart har den lille hund vendt op og ned på alting. Han vil have frikadeller at spise, og han vil sidde med ved bordet. Han vil ligge i sofaen og sove i Thomas’ seng.

DFI Distribution. Danmark 2019. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Fakta

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk