Filmpakke 32

Min lille hund Mester (Maria Mac Dalland, 2019)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 28 min.

Hunden Ib 2:10 – Hunden Ib er ret sur
Instruktør: Trine Laier

Ib er ret sur. Og når det er svært at blive i godt humør helt af sig selv, er det godt, at musen er irriterende.

DFI Distribution. Danmark 2019. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Dovendyr
Instruktør: Julia Ocker

En komisk, ordløs historie om at være forskellige og at hjælpe hinanden med de udfordringer, man har. Et dovendyr hænger på sin gren, da en papegøje med en isvogn kommer forbi. Dovendyret vil gerne købe en isvaffel af papegøjen, men inden dovendyret når at få isen op til munden, er isen smeltet. Den prøver flere gange forgæves, og det er ved at gå helt skævt, da den kvikke, lille papegøje får en ide til en løsning.

DFI Distribution. Tyskland 2018. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Safari Europa – Netedderkop
Instruktør: Adam Schmedes

Som en tryllekunstner trækker hvepseedderkoppen en tynd, stærk tråd ud af sin bagkrop og spinder den til et stort spindelvæv. Det tager hele natten. Hun fanger både en græshoppe og en guldsmed, men så har hun også mad nok til at kunne lægge mange æg. Men først må hun bygge en rede, og det skal gøres efter alle kunstens regler.

DFI Distribution. Danmark 2010. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lillefinger – Huske-glemmeleg
Instruktør: Mette Skov

Lillefinger og Myren hjælper Lillefingers bedstefar med at huske.

DFI Distribution. Danmark 2015. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Pipungerne – Prinsessen og vagten
Instruktør: Tone Tarding

Sille leger prinsesse og vil ikke forstyrres. Saxe holder vagt ved slottet, men en flok myrer er ikke til at styre, de kilder Saxe og stikker af med prinsessekronen.

DFI Distribution. Danmark 2009. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Hvem? II 2:8 – Hvem er alene?
Instruktør: Jessica Laurén

Nogle gange kan det være hyggeligt at lege alene, men andre gange kan man føle sig ensom. Bamse er ked af det. Hun er alene, selvom hun ikke vil være det. Bamse ringer til vennerne, men ingen af dem kan lege. Fugl skal hjem til sin farmor. Kanin har allerede en anden legekammerat på besøg. Kat er ikke hjemme. Bamse er sur og trist – og lidt jaloux over, at Kanin leger med en anden. Men så finder Bamse på en god leg selv.

DFI Distribution. Sverige 2019. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 40 min.

Fantasiven
Instruktør: Robin Barrière

En finurlig lille historie om glæden ved at have en fantasiven – og ved at have venner i virkeligheden. En dreng laver trylleshow for sine bamser. En lille tændstikmand, han har tegnet, bliver vakt til live. Sammen laver drengen og tændstikmanden sjov og ballade undervejs i hverdagens gøremål. Ovre i skolen synes de andre børn, at drengen er lidt sær. Han vil hellere fantasere med tændstikmanden end lege med de andre, men så kommer en bold trillende – og måske er det alligevel sjovt at være med i flokken.

DFI Distribution. Frankrig 2018. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Hvem? II 3:8 – Hvis baby?
Instruktør: Jessica Laurén

Det her er historien om, hvad der skete med Kat, da han var lille. Kat er adopteret. Da han var nyfødt i et land langt væk, havde han ingen mor eller far, der kunne tage sig af ham. Men der var en mor og en far herhjemme, som ventede på at adoptere ham. De fløj over til Kat og hentede ham. Nu er Kat stor – og en dag kommer mor og far hjem med en ny baby.

DFI Distribution. Sverige 2019. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Alma flytter på landet: Hesten Tarzan
Instruktør: Christian Sønderby Jepsen

Alma synes, at nabohesten Tarzan er vildt sød, men også lidt farlig. Kan hun lære at ride på den? Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt!

DFI Distribution. Danmark 2018. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

1 minut natur – nattens dronning
Instruktører: Stefanie Visjager & Katinka Baehr

Nattens Dronning er navnet på en flot kaktus. Den blomstrer kun én gang om året ved midnatstid. Den er anderledes end de andre kaktusblomster. 

DFI Distribution. Holland 2016. 1 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min lille hund Mester 2:10 – Et hundeliv
Instruktør: Maria Mac Dalland

Thomas er ikke tilfreds med, at Mester altid ligger i sofaen, i Thomas’ seng eller læser i Thomas' avis. Mester opfører sig efterhånden mere som et menneske end en hund! Mester kan ikke se, hvad problemet er. Thomas prøver ihærdigt at opdrage Mester til at være en rigtig hund, og prøver med halsbånd, hundekurv og hundemad, men må ret hurtigt sande, at Mester ikke er en hund, man så let kommer til at lave om på. Måske er det ligefrem Thomas selv, som skal forandre sig.

DFI Distribution. Danmark 2019. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lillefinger – Hulen
Instruktør: Mette Skov

Nogle gange er det godt at have en hule sammen med sin bedste ven, hvor man kan bo, helt uden nogen voksne.

DFI Distribution. Danmark 2015. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Vitello graver et hul
Instruktør: Dorte Bengtson

Vitello keder sig derhjemme. Hans legekammerater er ikke hjemme, men hans mor sender ham alligevel ud for at lege og siger, at han skal finde en ny ven. Ude på gaden får Vitello en ide. Hvis han kan finde en mønt, så kan han købe en masse slik og på den måde få nye venner. Han går straks igang med at lede efter en mønt på jorden. En nysgerrig dreng, Møgungen, dukker op og begynder at lede med, og han ender med at foreslå en bedre ide. De bør grave et hul, som Vitello kan fange en ny ven i. Så de går i gang med at grave et hul på cykelstien bag Centeret. Bagefter ligger de i skyggen og venter på, at en ven skal falde i deres fælde. Pludselig lyder et brag, og nogen er faldet i. Det viser sig dog at være en meget vred voksen cyklist, som tvinger dem til at lukke hullet. Det fik Vitello altså ikke nogen ny ven af, og dog, for de to drenge ender med at aftale, at de skal lege sammen igen dagen efter.

DFI Distribution. Danmark 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Fakta

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk