Filmpakke 4

Desmonds æbletræ (Magnus Carlsson, 2004)


Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 36 min.

Cirkeline: Klodsmus
Instruktør: Jannik Hastrup

Det er regnvejr, og musebedstefar fortæller historien om Klodsmus - en musevariant af "Klodshans", H.C. Andersens eventyr om herremandens søn, der vinder kongedatterens hjerte.
DFI distribution. Danmark 1970. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Mægtige maskiner - Betonkanon
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Betonkanonen får sammen med betonslisken og pumpen blød beton lige derhen, hvor den skal være. Når betonen kommer ud på jorden, bliver den hård som sten, så man kan gå på den.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Sallies historier - Hr. Wilders stjerne
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Da Hr. Wilder var barn, ønskede han sig en stjerne i fødselsdagsgave. Det fik han ikke. Da han bliver voksen, beslutter han sig for, at nu skal det være. Hr. Wilder bygger derfor en kæmpemæssig stige, så han kan kravle op og snuppe sig en stjerne. Men hvad er nu det? Stjernen virker ikke som om, den rigtig trives i Hr. Wilders stue. 

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Det gule hus - Ella og hendes Papa
Instruktør: Catherine Kunze, Jacob Wellendorf 

"Ella og hendes Papa" er den første af fem film fra "Det gule hus" - et stort hus på Nørrebro i København. En serie magisk-realistiske historier om Chloë og Thea, to små piger, der går på opdagelse i deres store hus i jagten på eventyr bag naboernes døre og lige rundt om hjørnet. I filmen besøger Chloë og Thea den 4-årige Ella og hendes franske far. En film om venskab, magi og pandekager. Ella har et fransk legehus, der ikke helt er i overensstemmelse med danske bygningsregler, hvor man kan drømme sig væk til franske bjerge. En sjov, poetisk historie om hverdagens trylleri.

DFI distribution. Danmark 2011. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Fra 5 år - 45 min.

Desmonds æbletræ
Instruktør: Magnus Carlsson

En lille fortælling om grisen Desmond og dyrene fra Hindbærskoven. Foran sit hus har Desmond et æbletræ, som han er frygtelig glad for. Desmond bager lækre muffins af æblerne fra sit træ, men en nat vågner han ved et frygteligt spektakel. Næste dag er træet blevet ødelagt. Men hvem står bag forbrydelsen? Er det roden Ville? Eller måske sumpkrapylet - hvis det altså overhovedet findes? Spændingen stiger, mens alle dyrene fra Hindbærskoven hjælpes ad med at finde ud af, hvem der har ødelagt Desmonds æbletræ.
DFI distribution. Sverige 2004. 14 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Safari Europa - Hugorm
Instruktør: Adam Schmedes

Hugormen har ry for at være aggressiv. I virkeligheden er den sky og bange for mennesker. Hvis den møder os på badestranden, stikker den, på trods af sit giftige bid, hellere af. Men når den er sulten, bruger den al sin gift, og selvom byttet i første omgang får lov at løbe væk, får hugormen alligevel noget at spise til sidst.

DFI distribution. Danmark 2010. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

Mathias skal i skole
Instruktør: Lars Gudmund Hansen

Mathias er 6 år og skal begynde i børnehaveklasse til sommer, men hans bedste ven skal ikke med, for han skal flytte. Kan man så finde nogle nye venner? Og skal man kunne læse, når man kommer i skole? Og driller de store børn i skolegården? Der er nok at tænke over, men Mathias glæder sig alligevel. For når man skal i skole, så er man rigtig stor! Springet fra børnehave til skole er den største forandring i mange små børns liv. Fra at være de største til at blive de mindste. Fra de voksnes favn til skolegårdens junglelov. Fra fri leg til målrettet læring med numsen placeret på en stol. En film for alle, der skal i skole eller lige er kommet det, og for deres familie og pædagoger, der selv har været børn en gang.

DFI distribution. Danmark 2005. 25 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk