Filmpakke 5

Tigre og tatoveringer (Karla Von Bengtson, 2010)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 39 min.

Safari Europa - Mus 
Instruktør: Adam Schmedes 

Mus sætter pris på en god hule. Den skal være varm og hyggelig. Gerne med udsigt, og der skal være rigeligt med mad, også til vinteren. Så de samler forråd - nødder og bær. Ungerne kan ikke se noget i starten, så de sover bare, og imens passer deres mor godt på dem.


DFI distribution. Danmark 2010. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

Info og billeder til download


Ormens øje 
Instruktør: Ingo Panke 

"Ormens øje" er en film om øjet, der så gerne lader sig narre. Og hvorfor egentlig ikke? Når man som ormen i æblet har alt, hvad hjertet kan begære: fuglesang, solskin, masser af mad - og er i fuld sving med at skabe sit eget kære hjem?

 

DFI distribution. Tyskland 1999. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download


Inch’ Allah
Instruktør: Martin Legrand 

Om en eneboer i en ørken, der en dag får besøg af en lille pige.

 

DFI distribution. Frankrig 1996. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download


Det gule hus - Superhelten Kevin
Instruktør: Catherine Kunze, Jacob Wellendorf 

"Superhelten Kevin" er den tredje af fem film fra "Det gule hus" - et stort hus på Nørrebro i København. En serie magisk-realistiske historier om Chloë og Thea, to små piger, der går på opdagelse i deres store hus i jagten på eventyr bag naboernes døre og lige rundt om hjørnet. I "Superhelten Kevin" besøger Chloë og Thea 6-årige Kevin, der drømmer om at vokse op og blive superhelt. Kevins mor kommer hele vejen fra Senegal i Afrika og har mange billeder at Kevins familie fra Afrika. En sød, sjov film om at have masser af energi, en passion for flyvemaskiner og om at være en del af to forskellige kulturer.

 

DFI distribution. Danmark 2011. 9 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download

 

Pipungerne - Prinsessen og vagten
Instruktør: Tone Tarding 

Sille leger prinsesse og vil ikke forstyrres. Saxe holder vagt ved slottet, men en flok myrer er ikke til at styre, de kilder Saxe og stikker af med prinsessekronen.


DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Info og billeder til download


Schhhh!
Instruktør: Snobar Avani, Peter Hausner 

Det er tidlig morgen. Mor og far er trætte, men Louis og hans bedste ven, Dynen, er helt friske. Så de går på opdagelse. Og selv en almindelig lejlighed kan sagtens rumme fantastiske verdener. Louis og Dynen starter med en flyvetur ud over det store, vilde ocean. De kører i bil, de fægter, de kører i rutsjebane på en fantasi-savanne, og under stor ståhej dækker de også morgenbord. Men så går det galt!


DFI distribution. Danmark 2006. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

​​​​​​​Info og billeder til download

 

Fra 5 år - 49 min.

Sallies historier - Min onkel og min onkels nye hund
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas 

Onkel tuller rundt alene og keder sig. En dag anskaffer han sig en hund. Onkel har købt hundekurv, hundehalsbånd og en skål til hundemaden. Men den nye hund har nogle ganske andre vaner end andre hunde og er ikke rigtig interesseret i de ting, som onkel har købt til den.


DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

​​​​​​​Info og billeder til download

 

Tigre og tatoveringer 
Instruktør: Karla Von Bengtson 

Den lille forældreløse pige Maj bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. Selvom de har det utroligt godt sammen, er de begge enige om, at Maj hellere bør bo hos en rigtig familie med en sød mor, en klog far og en skæg storebror - ligesom de familier, der altid er i fjernsynet. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på hele hans ryg. Af frygt for mandens vrede må Maj og Sonny flygte ud af byen, og på deres vej gennem den magiske skov møder Maj nogle skægge alfer, nisser og lygtemænd. På rejsen møder de også en meget usædvanlig cirkusfamilie, der bor sammen med en stor tiger. Og Maj overvejer, om hun overhovedet behøver en rigtig familie, når hun har sin rare onkel Sonny.


DFI distribution. Danmark 2010. 42 min. Dansk tale. Tilladt for alle. 

​​​​​​​Info og billeder til download

 

 

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk