Filmpakke 6

Orla Frøsnapper (Peter Dodd, Peter Dodd, 2011)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 29 min. 

Ernst i svømmehallen
Instruktør: Alice de Champfleury

Ernst og mor skal i svømmehallen. Mens mor køber billet, kigger Ernst gennem en stor glasrude ind i svømmehallen. Han får øje på en sød pige, og 10 meter vippen. Efter omklædning står Ernst nu i fuld badeuniform, med snorkel og badedyr, klar til at springe i vandet til den søde pige. Men mor hiver ham ned til den anden ende af bassinet hvor han skal lære at svømme. Mens mor vender ryggen til, stikker Ernst over til pigen på det dybe vand, hvor de seje drenge hopper fra 10 meter vippen.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Storvask – Flyvesokken
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene "Storvask" skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 4 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Cirkeline: På med vanten
Instruktør: Jannik Hastrup

Cirkeline og musene Ingolf og Fredrik er ude at lege i sneen. De bygger en snemus, som det til sidst lykkes dem at skræmme katten med.

DFI distribution. Danmark 1968. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Prik og Plet i sneen
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

De to søde kaniner, Prik og Plet, sidder og kigger på det fine snevejr fra deres lille hus og beslutter sig for at gå ud i det. Men pludselig er Plet blevet væk og Prik frygter, at hans ven er forsvundet i sneen.

DFI distribution. Sverige 2008. 8 min. Dansk tale. Tilladt for alle.


Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 36 min.

Snowys jul
Instruktør: Gustav Kvaal

Der er to dage til juleaften. Efter at have mistet både sin mor og sit hjem er en lille hundehvalp helt alene i en sneklædt verden. Heldigvis finder to børn den forfrosne hvalp, og de forsøger ivrigt at finde et trygt og godt hjem til Snowy, inden det bliver jul. "Snowys jul" er en klassisk animationsfilm om universelle temaer som sorg og savn, forventning og glæde.

DFI distribution. Danmark 2004. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Orla Frøsnapper
Instruktør: Erling Budde

Bertram er sendt i byen. Hos slagteren kommer der en lille fræk hund og stjæler en af pølserne. Slagterens kone udlover en stor dusør til den, der fanger hunden. På vejen hjem møder Bertram hunden, og den følger efter ham. Pludselig kommer byens værste bølle Orla Frøsnapper. Han vil gerne have fat i hunden og den store dusør.

DFI distribution. Danmark 2006. 12 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Sallies historier – Da Gud fik en hobby
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Da Gud havde skabt himlen og jorden, gik han på pension. Han lavede ikke noget i 1000 år. Derfor fik han lyst til en hobby. Han ville samle på musik! Han købte musikken af menneskene for biler. Gud samlede musikken på flasker, men der gik ikke lang tid, så ville Gud have mere musik ...

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min lille hund Mester – Aben og Skildpadden
Instruktør: Maria Mac Dalland

Thomas prøver at opdrage Mester ved at fortælle ham historier om dyr. Men Mester synes ikke, at Thomas ved noget som helst om dyr, for alle hans historier handler om dyr, der ikke er søde ved hinanden. Faktisk er Mester overbevist om, at fortællingerne handler om mennesker, der er forklædt som dyr. Men hvis han bare kan få lov til at ligge i sofaen, mens Thomas fortæller sine menneskehistorier om dyr, så kan han godt gå med til at høre dem.

DFI distribution. Danmark 2019. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk