Danmark på film runder 1000 filmklip

DFI’s streamingsite ”Danmark på film”, der formidler historiske dokumentarfilm og filmoptagelser, har i dag nået en milepæl. Sitet rummer nu 1000 forskellige klip fra Danmarkshistorien – fra alle egne af landet.

Det Danske Filminstituts streamingsite "Danmark på film" rummer nu dobbelt så mange historiske klip, som da det åbnede i oktober 2015. I dag runder sitet klip nr. 1000, og indholdet vokser løbende i takt med Filmarkivets omfattende digitaliseringer af dokumentariske film og optagelser.

Blandt de nydigitaliserede film er der sjældne optagelser fra besættelsestiden og fra en række Thule-ekspeditioner, samt masser af klip til Danmarkskortet fra Frederikshavn, Vejle, Aarhus, Thisted, Odense, Hirtshals, Orø, Storebælt, Slagelse, Gedser, Marielyst, Stubbekøbing, Silkeborg, Thorø, Nyborg og mange flere steder.

Fakta

Danmark på film er en selvstændig webportal på Filminstituttets streamingsite Filmcentralen. Projektet er støttet af Kulturministeriets UMTS-midler 2013-15. En særbevilling på finansloven på 17 mio. kr. i 2016 gør det muligt over fire år at digitalisere og tilgængeliggøre en stor del af de mange historiske dokumentarfilm og filmoptagelser i DFI's filmarkiv.

”Danmark på film” er blevet modtaget af brugerne med stor interesse. De historiske filmklip gør vores fælles fortid levende, og sitet indbyder til at man finder film fra danske lokaliteter via et danmarkskort og beriger og deler indholdet med andre. For folkebibliotekerne ligger der rige muligheder i at formidle ”Danmark på film” og eventuelt bruge sitet som udgangspunkt for at samle og komme i dialog med lokalhistorisk interesserede.

Læs mere: Se 1000 filmklip fra danskernes historie.