Dansk Filmhistorie kort fortalt - nyt på dfi.dk

Hvem lavede de første danske film? Hvad hed den første danske spillefilm i farver? Hvilke værker har været de mest markante? Hvilke tendenser har været dominerende i løbet af årtierne? Det og meget andet kan man nu få overblik over i "Dansk Filmhistorie 1896-2009", som ligger frit tilgængeligt på dfi.dk. Teksten er skrevet af Peter Schepelern og suppleres af en guldgrube af stillfotos, plakater og links til trailere mv.

På dfi.dk kan man nu finde "Dansk Filmhistorie 1896-2009", der giver det store kronologiske overblik over de levende billeders historie i Danmark - med væsentlige værker, markante kreative kræfter, dominerende tendenser samt filmpolitiske og organisatoriske forhold. Fra stumfilm til lydfilm, fra eskapisme til socialrealisme, fra folkekomedie til dogmefilm, fra mainstream til avantgarde, fra drengerøvsfilm til dokumentar – dansk film rummer det hele.

"Dansk Filmhistorie 1896-2009" er rigt illustreret med en guldgrube af stills, plakater, filmklip og links til trailers. Og fra de enkelte filmtitler, instruktører, producenter, produktionsselskaber og skuespillere linkes der videre til Nationalfilmografien, som rummer informationer om næsten 6000 film.

Dansk Filmhistorie 1896-2009" er skrevet af Peter Schepelern, lektor ved Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet.

Besøg "Dansk Filmhistorie 1896-2009".

Tags: