Dokumentarfilmen ”Jeg hader ADHD” er på Filmstriben

Nu har alle landets biblioteker mulighed for at vise Erlend E. Mos film ”Jeg hader ADHD”. Filmen havde en meget succesfuld premiere på 17 biblioteker, som i et samarbejde med DoxBio viste filmen samtidig d. 17. maj, med en efterfølgende debat, som blev transmitteret fra Biblioteket på Rentemestervej til publikum på de andre medvirkende biblioteker.

”Jeg hader ADHD - børn i en diagnosetid” beskriver et projekt i en specialklasse på Lindevangsskolen på Frederiksberg, hvor der fokuseres på det enkelte barns udfordringer og muligheder, frem for den traditionelle behandling med diagnoser og medicin til børn, som anses for at lide af ADHD.

Filmens emne har stor interesse hos mange forældre og pårørende og hos alle der arbejder professionelt med børn. DoxBio oplyser at der ved premieren på 17 biblioteker var sammenlagt knap 1000 publikummer, og den forkortede version af filmen havde 448.000 seere til udsendelsen på TV 2 d. 5. juni.

Filmen er meget relevant til et publikumsarrangement på biblioteket, og kan vises på Filmstriben af alle biblioteker der har et abonnement. Debatten som foregik på Biblioteket Rentemestervej i København i forbindelse med premieren d. 17. maj, ligger på nettet og kan eventuelt vises i forbindelse med et publikumsarrangement og til interesserede i øvrigt. I debatpanelet om ADHD-behandling deltog specialklasselærer Kristian Thorup, børne- og ungdomspsykiater Søren Hertz og psykolog Søren Benedikt Pedersen. DR2 værten  Mikkel Frey Damgaard var moderator. Se debatten på Vimeo.

Se også filmens trailer og filmens Facebook-side, hvor der er masser af baggrundsstof og interviews om filmen, ADHD-behandling og bibliotekspremieren.

Filmen er tilgængelig til fjernadgang på Filmstriben fra 6. september 2013.

Tags: