Ejersbo – biopremiere med bibliotekssamarbejde

Forfatteren Jakob Ejersbo bliver genstand for ekstra meget opmærksomhed i den kommende tid. Den 25. november 2015 har DOXBIO biografpremiere på filmen ”Ejersbo”, et filmportræt af én af Danmarks mest læste og anmelderroste forfattere, og til foråret udkommer en stor biografi om forfatteren. DOXBIO opfordrer bibliotekerne til at skabe opmærksomhed om filmen og forfatterskabet.

Den 25. november 2015 har DOXBIO biografpremiere på filmen ”Ejersbo” i omkring 50 biografer landet over. Filmen er instrueret af Christian Bonke, og den giver et bredspektret filmportræt af forfatteren og mennesket Jakob Ejersbo, som indtager en kultstatus blandt mange danske romanlæsere.

Filmen vil i første omgang kunne ses i de cirka 50 biblioteker fordelt over hele landet, som har indgået samarbejde med DOXBIO, og DOXBIO opfordrer bibliotekerne til at medvirke til at få publikum i biograferne. I de byer hvor der ikke allerede er arrangeret en biografvisning, har det lokale bibliotek også mulighed for at fungere som visningssted. 

På bogfronten er Ejersbo allerede nu aktuel med Ditte Steenballes roman ”Lejligheder. En kærlighedshistorie”, som handler om hendes forhold til Ejersbo, og til foråret udkommer ”Jakob var her” – en stor biografi om Ejersbo, skrevet af Rune Skyum-Nielsen.

DOXBIO har udarbejdet et inspirerende idé-katalog til bibliotekerne, med forslag til, hvordan Jakob Ejersbo kan komme på ”dagsordenen”, f.eks. som tema i læseklubber afsluttende med en biograftur til rabatpris, samarbejde med den lokale biograf, bogudstillinger op til premieren etc. 

Idé-kataloget fra DOXBIO rummer endnu flere forslag og opfordringer til samarbejde mellem biograf og bibliotek. 

Senere hen efter biografperioden vil det selvfølgelig være muligt at vise ”Ejersbo” på alle landets biblioteker på Filmstriben.

Se listen over DOXBIO-biografer.

Kontakt til DOXBIO: info@doxbio.dk