Et hul i himlen


I Dorte Høeg Brasks nye dokumentarfilm "Et hul i himlen - Når mor og far er i fængsel" kan du møde Alex, Camilla og Cherie: tre børn med det til fælles, at de har en far eller mor i fængsel. Filmen følger dem gennem et år og kommer tæt på deres hverdag - og på deres venten.
Filmen bliver vist på DR 1 i aften (den 14. november) klokken 20.
Det Danske Filminstitut udgiver filmen på dvd, og den kan bestilles enten via www.dfi.dk/DfiKataloget/Nyefilm/Filmbeskrivelse.htm?id=17486 eller direkte i Biblioteksmediers netbutik: www.biblioteksmedier.dk. Filmen vil også blive tilgængelig online på www.filmstriben.dk.
På www.faengsel.com har folkene bag filmen lavet et undervisnings-site. Her kan både børn og voksne få mere at vide om forbrydelse og straf og filmens øvrige hovedtemaer.
Torsdag den 15. november er der et debatarrangement i Politikens Hus i København kl. 16.30 - 18.30. Her vil et panel bestående af de sociale myndigheder, Kriminalforsorgen, politiet, Børns Vilkår, indsatte og pårørende diskutere vilkårene for de familier og børn, der rammes af en fængselsdom. Tilmelding til arrangementet: www.politikenbillet.dk. Der er fri entre (billetgebyr 10 kr.).
Yderligere oplysninger:Carsten OlsenDet Danske Filminstitut3374 3553 / carsteno@dfi.dk