Film og website imod seksuel vold som krigshandling

Filmen ”Voldtægt som krigsvåben” har fået stor international bevågenhed gennem det seneste halve år. Nu har filmens ophavsmænd lavet et website i kampen mod det systematiske seksuelle misbrug af kvinder under krige og konflikter. Som et andet led i kampen mod denne afskyelige form for krigsførelse, kan bibliotekerne stadig booke filmens instruktører til et publikumsarrangement.

Katia Forbert Petersen og Annette Mari Olsen er meget tilfredse med den internationale interesse der er for deres film ”Voldtægt som krigsoffer”. Filmen giver eksempler på, hvordan kvinder systematisk bliver seksuelt mishandlet af den modsatte part i krige og konflikter, og den viser hvor svært det er at stille nogen juridisk til ansvar bagefter.

Senest blev filmen vist og transmitteret flere gange fra en konference i London, arrangeret af det britiske udenrigsministerium. De efterfølgende debatter viste, at problemerne som filmen påpeger, desværre er meget aktuelle stadigvæk.

Udover filmen har de to instruktører også lavet en forening og et website om emnet, hvor man bl.a. kan få mere at vide og deltage i kampagnen. Foreningens formål er at synliggøre og bekæmpe, at voldtægt bliver brugt som krigsvåben med manglende juridiske konsekvenser.

Læs mere på http://www.nomoremissionrape.com.

Interesserede biblioteker kan booke instruktørerne til at komme og fortælle om filmen og emnet.

Kontakt Sfinx Film på mail: info@sfinxfilm.dk eller tlf. 20 46 46 03 for at høre mere og aftale et arrangement.