Film på nettet til skoler og biblioteker


Fra foråret 2007 vil film fra Det Danske Filminstitut (DFI) kunne streames via internettet af skoler og biblioteker i hele landet.

Det Danske Filminstitut samarbejder med Dansk Bibliotekscenter (DBC), som har etableret en ny online streaming-tjeneste. Denne digitale distribution giver en helt ny tilgængelighed til DFIs danske kort- og dokumentarfilm og åbner for en række nye muligheder for brugerne.

Bemærk, at DFIs distribution af film på dvd i samarbejde med DBC fortsætter uændret. Det nye tilbud bliver således et supplement til den nuværende distribution.
I første omgang vil ca. 100 film blive tilgængelige online. Skoler, institutioner og folkebiblioteker vil blive tilbudt abonnementsordninger, der giver ubegrænset adgang til alle titlerne. Filmene vil blive integreret i Nationalbibliografien (www.bibliotek.dk), så de let kan findes via denne netbaserede database.

I foråret 2007 vil der blive udsendt nærmere information om alle praktiske og tekniske forhold, abonnementsordninger, pris m.v. til alle vore kunder.

Yderligere oplysninger:Det Danske FilminstitutBibliotekskonsulent Carsten Olsen / 3374 3554 / carsteno@dfi.dk
Det Danske FilminstitutUndervisningskonsulent Martin Brandt-Pedersen / 3374 3543 / martinb@dfi.dk