1 meter film i Helsingør

Drengen og fisken (Mercedes Marro, 2016)
INSPIRATION. Helsingør Bibliotekernes filmprogram til børnehaverne er tilrettelagt i temaer, der hænger godt sammen med de pædagogiske læreplaner. Programmet er udformet på en lang plakat med titlen ”1 meter film – sådan cirka”.

Bibliotekerne i Helsingør viser film en gang om ugen for daginstitutioner og andre, som har tid og lyst om formiddagen. Som noget nyt er programmet opdelt i emner, der læner sig op af de temaer, der arbejdes med i institutionerne i forbindelse med de pædagogiske læreplaner.

Film og pædagogik

”Vi vil gerne sætte fokus på, hvordan filmvisning til børnene kan spille godt sammen med læreplanerne, fortæller Ditte Lundstrøm, som er bibliotekar i Afdeling Læring på Helsingør Kommunes Biblioteker. ”Det er vigtigt, at både pædagoger og forældre er opmærksomme på, at film på biblioteket supplerer og inspirerer arbejdet i daginstitutionerne. Filmene ikke bare underholdning og tidsfordriv, men et vigtigt kvalitetsprodukt både indholdsmæssigt og i det kunstneriske udtryk”.

1 meter film

Programmet for efterår/vinter 2017 er udformet som en lang, smal plakat med titlen ”1 meter film – sådan cirka”, og plakaten er forsynet med et lille hul foroven, så den er klar til at hænge op i daginstitutionerne. Filmene i programmet er hovedsageligt animationsfilm fra DFI, og hvert arrangement indeholder 3-5 film under en tematisk overskrift.

Helsingør Bibliotekernes tematiske filmprogram til daginstitutionerne er 1 meter langt.

Filmene i programmet

Eksempelvis består visningsprogrammet ”Vand” af filmene ”Drengen og fisken”, ”Flasken”, ”Ernst i svømmehallen og et afsnit fra serien ”Storvask”. Efter filmene er der for det meste en snak med børnene, og når de kommer tilbage til institutionen, kan de lege videre og arbejde kreativt med vandtemaet, så mange forskellige kompetencer trænes og bringes i spil. Andre eksempler på temaer i programmet er ”Om natten”, ”Vinter” og ”Fantasi”.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Helsingørs program og filmaktiviteter for de mindste børn, er du velkommen til at kontakte bibliotekar Ditte Lundstrøm, Afdeling Læring, Helsingør Kommunes Biblioteker på mail dlu65@helsbib.dk eller telefon 49 28 36 43.

 

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk