Alma flytter på landet

Nabohesten Tarzan og de store piger gør det lidt nemmere for Alma at vænne sig til at bo på landet.
INSPIRATION. I serien "Alma flytter på landet" må Alma sige farvel til den gode, gamle børnehave, og forlade vennerne og de trygge rammer i byen. Mor og far har besluttet at de skal flytte på landet, og det er på én gang både vemodigt og spændende for Alma, at skulle vænne sig til alt det nye.

"Alma flytter på landet" er en serie i otte afsnit for børn fra 4-5 års alderen. Stemningen i serien er humoristisk og glad, men formidler også nogle af de svære ting, som børn kan opleve, når familien skal flytte.

Det er vemodigt for Alma, at skulle sige farvel til alt det velkendte og trygge, og det er svært for hende at forestille sig, hvordan det hele skal blive det nye sted. Det gør det ikke lettere, at hun skal omstille sig til et helt andet miljø på landet, efter at have været vant til at bo i lejlighed i storbyen.

Der går dog ikke lang tid, inden Alma falder til i de nye omgivelser. Hun oplever så mange rare og spændende ting, som stille og roligt begynder at fylde hele hendes dag. Hun får nyt værelse med ny seng, hun lærer at ride på naboens hest Tarzan, og hun bliver rigtig godt modtaget i sin nye børnehave.

At flytte er en meget betydningsfuld begivenhed for de fleste børn. "Alma flytter på landet" er et rigtig godt udgangspunkt for, at børn kan tale med hinanden og de voksne om, hvad en flytning kan medføre af gode og mindre gode oplevelser og tanker. 

På bibliotekerne vil det være relevant at vise seriens afsnit for børnehaver med efterfølgende samtale, eller ved familiearrangementer, hvor forældre i høj grad også kan få noget ud af at deltage.

Christian Sønderby Jepsen har instrueret de 8 afsnit i serien ”Alma flytter på landet”. Hvert afsnit varer 10 minutter. 

Serien "Alma flytter på landet":