Bjergene - en universel historie om familierelationer, sorg og manderoller

Tre brødre forenet i hver deres stramtsiddende superhelte-kostume (Foto: Christian Einshøj).
LAV ET ARRANGEMENT. ’Bjergene’ er en vedkommende og modig selvbiografisk dokumentar af instruktøren Christian Einshøj, der tager livtag med sin egen families relationer. Efter en traumatisk fælles oplevelse for mange år siden, har især familiens mænd svært ved at dele deres følelser med hinanden. Einshøj kan bookes af bibliotekerne til oplæg om sin film, der åbner for dialog om familierelationer og manderoller.

Bjergene' er et selvbiografisk portræt af en splittet familie. Instruktøren Christian Einshøj begiver sig ud i fortidens landskaber, for at sætte ord og billeder på efterdønningerne af den tragedie, der gennem 25 år har slået skår i familien. Alle familiemedlemmers liv har været stærkt påvirket af en lillebrors sygdom og tidlige død.

Især mændene i familien – de tre brødre og deres far – fik aldrig talt ud med hinanden, om de svære følelser, de hver især gik rundt med i de efterfølgende mange år. På Christians initiativ og med filmprojektet som direkte anledning, gør de nu et forsøg på at rette op på det, ved at tilbringe mere tid sammen og tale med åbenhed om hvordan tragedien påvirkede dem.

Gennem samtaler med hinanden og med anvendelse af utallige timers hjemmevideo og fotos, fortælles historien om en sorgramt familie, og om fædre og sønner der lige som mange andre mænd flygter fra problemerne, i stedet for at tale om det, der gør ondt. Filmen viser også den forløsning, der kan komme, når stilheden brydes.

Christian Einshøjs film er en universel familiefortælling, som mange kan spejle sig i. Det har de også opdaget i udlandet, hvor ’Bjergene’ senest vandt hovedprisen på den prestigefyldte canadiske festival Hot Docs i Toronto. Einshøj modtog desuden The Emerging International Filmmaker Award ved samme lejlighed.

Christian og hans ene bror da de var noget yngre.


Arrangementsforslag:
Christian Einshøj kan bookes af bibliotekerne til at præsentere filmen og lægge op til dialog med publikum om familierelationer, sorgbearbejdelse og manderoller. Honorar, tidspunkt m.v. aftales individuelt.
Kontakt: E: christian@einshoj.com / T: 3013 9990.

Organisationer og foreninger:
Flere steder været der i forbindelse med lanceringen af filmen været gode erfaringer med at lave debatarrangementer sammen med oplægsholdere fra organisationer m.m., der dagligt beskæftiger sig med nogle af filmens hovedtemaer. Eksempler på organisationer m.v., der kan være mulige samarbejdspartnere:

Omtaler og anmeldelser:
Politiken, marts 2023: Omtale og interview med instruktøren. 

Ude og hjemme, marts 2023: "Vi talte aldrig om følelser". Interview med instruktøren.

 

Trailer: