De umyndige - desperate unge uden trygge hjem

Joannahusets leder Jette Wilhelmsen i dialog med én af de unge beboere.
Dokumentaren 'De umyndige' sætter fokus på unge under 18 år, der må flygte fra forældrene på grund af vold og svigt i hjemmet. Biblioteker der vil vise filmen kan sætte fokus på denne udfordring med instruktør Mette Korsgaard som oplægsholder, eller med Joannahusets leder Jette Wilhelmsen og nogle af filmens medvirkende unge.

Børn og unge under 18 år har ikke meget hjælp at hente nogetsteds, når forholdet til forældrene er gået så seriøst i hårdknude, at de ikke længere kan holde ud at være derhjemme. De flygter fra vold i hjemmet eller anden svigt og uholdbare situationer, og mange ender som hjemløse.

Mette Korsgaards film ’De umyndige’ handler om børn og unge, der søger hjælp og husly i Joannahuset - Danmarks hidtil eneste krisecenter for børn under 18 år. De beder om hjælp til at komme væk hjemmefra, og ønsker mere end noget andet et trygt sted at bo. 

Stifteren af Joannahuset, Jette Wilhelmsen, og hendes personale tager imod de unge, giver dem husly og støtter dem i at komme i dialog med myndighederne og sørger for, at de bliver hjulpet i forhold til egne rettigheder.

Filmens medvirkende unge fortæller modigt om deres situation, og sætter fokus på en alvorlig udfordring for mange unge under 18 år, som ikke føler sig seriøst behandlet af det offentlige system. 

Arrangementsforslag:
Kontakt nedenstående oplægsholdere og aftal nærmere om et arrangementet i forbindelse med filmen mht.
indhold, tidspunkt, honorar m.v.

Mette Korsgaard: 
Filminstruktør Mette Korsgaard kommer gerne ud på bibliotekerne og fortæller om filmen og de problematikker den rejser.
Kontaktinfo:
T: 60171387 / E: mettekorsgaard@gmail.com
Læs mere om Mette Korsgaard på www.kragefilm.dk.

Jette Wilhelmsen:
Joannahusets leder og stifter Jette Wilhelmsen har kæmpestor erfaring med krisehåndtering for unge under 18. Hun deltager gerne i arrangementer på biblioteket i forbindelse med filmen, og har mulighed for at tage et par af filmens unge medvirkende med ud for at fortælle. 
Kontaktinfo:
T: Direkte 27127332 / Hovednummer: 22 29 00 92 / E: kontakt@joannahuset.dk.

Læs mere:
dr.dk, oktober 2021. Omtale og interview i forbindelse med uddelingen af Tine Bryld-prisen 2021 til Joannahuset.

Anmeldelser:

"Vi elsker streaming", marts 2023.
JyllandsPosten, marts 2023.
Politiken, april 2023.
 


Trailer

Hent pressemateriale

Kontakt Filminstituttet

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk