Dokumentar-klubber

Den danske dokumentarfilm "Ai Weiwei - the fake case" handler om ytringsfrihed i Kina.
LAV ET ARRANGEMENT. At etablere en dokumentarfilmklub på biblioteket, kan medvirke til at styrke bibliotekets identitet som et mødested, hvor folk kan komme i dialog med hinanden. Her kan du læse om nogle af mulighederne for at komme igang.

Med filmene som omdrejningspunkt kan folk dele oplevelser med hinanden, og udveksle synspunkter og erfaringer om alt fra de store globale problematikker til de nære og personlige temaer.

Nemt at komme igang

Uanset hvordan man vælger at drive en dokumentarklub, kræver det ikke de store faciliteter. De grundliggende forudsætninger er blot, at biblioteket har et abonnement på Filmstriben ’På biblioteket’, en pc med netadgang, et egnet rum, en god skærm og eventuelt en projektor afhængig af publikumsinteressen.

Film og temaer

Der er nok film at vælge imellem for dokumentarklubberne. På Filmstriben ’På biblioteket’ ligger over 1.700 kort- og dokumentarfilm, som DFI har givet bibliotekerne mulighed for at vise til publikum. Der kommer løbende nye film til. For at inspirere til valg af film og til efterfølgende debat eller dialog, udarbejder DFI temaer. som kan bruges i programlægningen. Se oversigten over temaer her.  

Oplægsholdere, dialog og debat

Mange biblioteker har gode erfaringer med at finde en lokal vinkel på de emner som filmene tager op. Det kan være lokale oplægsholdere som har speciel viden og erfaringer om filmens emne, lokale filmfolk, inddragelse af lokale interessegrupper, foreninger, lokalpolitikere m.v.

Udover de temaer som filmene rejser, er det også interessant, når publikum sætter ord på deres oplevelse af den enkelte film som værk.