Filmleksikon - online opslagsværk med levende billeder

Den korte fiktionsfilm "Boy meets girl" bliver brugt som ét af eksemplerne i 'Filmleksikon'. Filmen findes på Filmstriben.
INSPIRATION. Filmens sprog og virkemidler beskrives levende og pædagogisk i Det Danske Filminstituts online opslagsværk 'Filmleksikon'.

'Filmleksikon' er et opslagsværk, der forklarer de mest centrale filmfaglige begreber og betegnelser på en let forståelig måde. Målet med leksikonet er, at give en kort og enkel forklaring på en række centrale filmfaglige begreber, og dermed bidrage til et fælles sprog, når man skal tale om og analysere film.

'Filmleksikon' er gratis at bruge for alle. Den primære målgruppe er folkeskolens 7.-10. klasse, gymnasieskolen, lærere og andre formidlere, der interesserer sig for filmsprog og filmanalyse.

I Filmleksikon kan man nemt finde forklaringer på begreberne enten via søgeord eller via kapiteloverskrifter som filmiske grundelementer, filmiske virkemidler, dramaturgi, analysemodeller, location og rekvisitter. 

Mange af begreberne forklares med eksempler i levende billeder, stills, lydklip m.v. Alle eksempler stammer fra DFI's kort- og dokumentarfilm, som er tilgængelige på både Filmcentralen/Undervisning og på Filmstriben 'På biblioteket'.