Kirsten Thorup – Hjemme i verden

'Hjemme i verden' er en portrætfilm om forfatteren Kirsten Thorup, som selv fortæller levende og spændende om om sit liv og sit forfatterskab. Foto: Sofie Amalie Klougaard.
LAV ET ARRANGEMENT. I portrætfilmen ’Hjemme i verden’ fortæller forfatteren og privatpersonen Kirsten Thorup levende og åbenhjertigt om sit liv og sit forfatterskab. Filmens instruktør Torben Skjødt Jensen kan bookes til at fortælle om filmen, og medvirke til at skærpe interessen for hendes værker.

Kirsten Thorup er kendt og elsket som en dygtig og produktiv forfatter og skribent. I 'Hjemme i verden' viser hun også sine evner som mundtlig fortæller. Spændende og velformuleret beretter hun åbenhjertigt om sit liv og sin samtid, og deler sine tanker om sprogets rolle og om de arbejdsmetoder hun benytter i skriveprocessen.

Filmen er en personlig og biografisk indgang til forfatterskabet. Mens Thorup fortæller følger vi hende på en tur rundt i Danmark: tilbage til barndomsbyen Gelsted, til det psykiatriske hospital Sct. Hans i Roskilde hvor hun arbejdede engang, til Vesterbro hvor flere af hendes romaner udspiller sig, og til Bogforum i forbindelse med udgivelsen af hendes seneste roman ’Erindring om kærligheden’.

Undervejs i filmen lægger skuespilleren Sofie Gråbøl stemme til oplæsninger af uddrag fra Kirstens Thorups forfatterskab, og bidrager til en film som uden tvivl vil skærpe publikums nysgerrighed efter at læse eller genlæse hendes værker.

Filmen er instrueret af Torben Skjødt Jensen, som er kendt for sin film om Michael Strunge og mange andre portrætfilm. Skjødt Jensen er en erfaren og indsigtsfuld oplægsholder, og han kan bookes til at komme og fortælle om filmen og dens tilblivelse.

Booking af oplæg med Torben Skjødt Jensen:
Skriv eller ring til Auteur Film som varetager bookingen:
E: niels.auteurfilm@gmail.com / T: 24487940.

Biblioteker med Filmstriben-abonnement kan vise filmen på Filmstriben 'Se film på biblioteket'.

Biblioteker der ikke har abonnement på Filmstriben kan booke filmen hos Auteur Film mod betaling.


Læs mere om Kirsten Thorup på Forfatterweb.

Find flere forfatterportrætter i temaet Danske forfattere på film.

Læs mere om filmen i Filmdatabasen:

Filmens trailer: