Min tro – en serie for større børn

I afsnittet "Be' om et mirakel" følger vi Jonas og hans familie som dyrker kristendommen.
TEMA. I dokumentarserien ”Min tro” fortæller troende børn om deres religion, og hvad den betyder for dem. Børnene gør andre børn klogere på, hvad det vil sige at leve i en troende familie, og udfordrer de ikke-troendes fordomme om religiøsitet.

En protestant, en muslim, en heks og et Jehovas Vidne er hovedpersonen i hver af de fire film i serien, som nu kan ses på Filmstriben På biblioteket. Med tiden kommer serien til at omfatte i alt 12 film. Seriens målgruppe er primært børn fra 10-års alderen.

Filmene er instrueret af Cathrine Asmussen, som har stor erfaring med at lave dokumentarfilm til børn og unge. I forbindelse med at én af filmene er udtaget til festivalen IDFA i Amsterdam fortæller hun om sit arbejde med filmene: ”Jeg var interesseret i at konfrontere mine egne fordomme om religion og åbent og nysgerrigt undersøge, hvad det er for en tiltrækningskraft, der ligger i tro. Hvorfor er der nogen, der tror, og hvad betyder religionen for dem?” Læs hele interviewet med Cathrine Asmussen.

Læs mere om de første fire film i serien "Min tro":