Moderne krig

"Børnesoldatens nye job" af Mads Ellesøe afdækker brugen af tidligere børnesoldater i private hære rundt om i verden.
TEMA. Temaet ”Moderne krig” sætter spotlight på moderne krigsførelse med vigtige internationale dokumentarfilm. Filmene går i dybden med bl.a. magtforholdene i våbenindustrien, den stigende brug af private hære i militære operationer, og de etiske udfordringer ved brug af droneteknologi. Der er brug for bevidsthed og debat om disse emner – på bibliotekerne og hjemme i stuerne.

Filmene i dette tema har allerede affødt meget medieomtale og debat i udlandet og i Danmark. De er alle kendetegnede ved at være undersøgende, kritiske og informerende om våbenhandel, krigsførelse og våbenteknologi.

Emnet og filmene har fortjent en stor opmærksomhed, fordi de gør os klogere og får os til at reflektere over forhold der har enorm betydning for os alle. At filmene hver især er velproducerede værker gør det bare endnu mere oplagt, at vise dem og tale om dem ude på bibliotekerne. Alle filmene i dette tema kan i øvrigt også ses i private hjem.

Sammen med filmene foreslås til højre på denne side et lille udpluk af artikler der findes på nettet om temaet. Søg selv videre i bibliotek.dk for at finde mere.

Forslag til baggrundsmateriale

Filmene i temaet

 

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk