Næste stop - kortfilm om alkohol i familien

18-årige Siv gruer for næste stop på vognturen med sine klassekammerater, fordi hun ikke ved om hendes mor har holdt sig ædru. Foto: Christian Geisnæs.
LAV ET ARRANGEMENT. ”Næste stop” er en stærk og tankevækkende fiktionsfilm om en ung, kvindelig student med en alkoholiseret mor. Bibliotekerne kan booke unge oplægsholdere, der selv har erfaringer med alkohol i familien, hente pr-materiale og trailer, og vise filmen på Filmstriben.

”Næste stop” er en velspillet og tankevækkende fiktionsfilm om 18-årige Siv, der som nybagt student er på vej rundt på vognturen med klassekammeraterne. Men da turen kommer til hendes hjem, er hendes mor tydeligt beruset, og Siv må kæmpe for at opretholde både sin egen og sin mors værdighed foran hele klassen.

Bliv en del af kampagnen

I foråret 2018 har bibliotekerne rigtig gode muligheder, for at blive en del af en omfattende, landsdækkende kampagne, der skal skabe opmærksomhed på alkoholmisbrug i hjemmet.

Alle biblioteker opfordres til at lave et arrangement for unge fra 14-års alderen og deres forældre, med visning af ”Næste stop” og oplæg af foredragsholdere, som selv har oplevet alkoholmisbrug i deres familie. PR-materiale, teaser og plakat er frit tilgængelige for alle interesserede biblioteker, og organisationerne LUA, TUBA og Projekt BRUS kan bidrage med oplægsholdere.

Mange familier har alkoholproblemer

Sundhedsstyrelsen oplyser, at 122.000 børn i Danmark vokser op i familier med voldsomme alkoholproblemer. Det er et stort tabuiseret problem, og det er yderst relevant for bibliotekerne at medvirke til at skabe åbenhed og refleksion hos både unge og voksne om denne udfordring.

Filmen lanceres af Meta Film sideløbende med, at Alkohol & Samfund og TrygFonden lancerer deres fjerde Respektkampagne. Den landsdækkende lancering er meget omfattende i tæt samarbejde med bl.a. DR3, DR Skole, DFI, TUBA, LUA, Projekt BRUS, Dit Rum, og landets kommunale alkoholbehandlinger. I mange kommuner arrangeres der desuden skolevisninger for udskolingselever, gymnasieelever og elever fra erhvervsuddannelserne.

 

Fakta om filmen

Genre: Kort fiktion.
Varighed: 20 minutter.
Instruktion: Daniel Kragh-Jacobsen.
Medvirkende: Ann Eleonora Jørgensen, Mathilde Arcel Fock, Rex Leonard m.fl.
Produktion: Meta Film.
Målgruppe: Unge fra 14-års alderen og deres forældre.

Oplægsholdere

Det anbefales biblioteket at booke unge foredragsholdere, som efter filmvisningen kan fortælle, hvordan de personligt håndterede deres forældres alkoholmisbrug, og hvordan de stadig er udfordrede af følgevirkningerne i deres voksenliv.
Her kan bibliotekerne booke unge, lokale foredragsholdere: 

Plakat

Kontakt filmens outreach producer Mette Bjerregaard, mette@metafilm.dk, og få tilsendt filmplakat.  Filmplakaten kan udprintes og hænges op på biblioteket.

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk