Oscar-aktuelle 'Flugt' og musikfilm om Kandis og Lukas Graham

Den animerede danske dokumentar 'Flugt' er indstillet til en Oscar i tre kategorier.
LAV ET ARRANGEMENT. Den danske Oscar-kandidat ’Flugt’ kan allerede nu vises for publikum på bibliotekerne. Musikdokumentarerne ’Kandis for livet’ og ’7 years of Lukas Graham’ er også klar til visningsarrangementer.

Flugt

Allerede nu, forud for årets store Oscar-fest 27. marts 2022, kan bibliotekerne vise den danske, animerede dokumentarfilm ’Flugt’ for publikum. Filmen er nomineret til en Oscar i hele tre forskellige kategorier, som henholdsvis ’Bedste animerede film’, ’Bedste dokumentarfilm’ og ’Bedste internationale film’. Det er helt ekstraordinært.

Filmens instruktør Jonas Poher Rasmussen og resten af filmholdet har i forvejen oplevet en uovertruffen stor prisregn i ind- og udland i løbet af det seneste års tid. Opmærksomheden og anerkendelsen hos kritikere og publikum skyldes ikke mindst filmens vellykkede blanding af animation og lydoptagelser, og dens højaktuelle og gribende fortælling om at forlade sit hjemland og flygte til et fremmed land. 

Trailer:


Kandis for livet

Filmen bringer os helt tæt på både Kandis-forsanger Johnny og nogle af de mest dedikerede fans. Filmen portrætterer en del af dansk musikkultur, hvor fansene i livets svære stunder finder trøst i orkestrets musik, og har et helt særligt, nært forhold til Kandis-Johnny og hans tekster. Johnnys egne erfaringer i livet vækker så meget genkendelse og sympati, at det kan være svært at holde balancen mellem privatliv og offentlighed.

Oplæg på biblioteket:
Filmens instruktør Jesper Dalgaard er interesseret i at komme ud og fortælle om filmen og dens tilblivelse.
Kontakt: E: dalgaarddoc@gmail.com / M: 40295090
 

Trailer:


7 years of Lukas Graham

Den danske dokumentarfilm '7 Years of Lukas Graham' følger bandet og frontfiguren Lukas Forchhammer bag facaden, på vejen mod succes i hele verden. Filmens instruktør René Sascha Johannsen har fulgt Lukas Graham i 7 år, og giver os indblik i hvor svært det kan være at balancere et liv som popstjerne.

Det er en dybt personlig historie om en kunstnerisk arbejdssejr og et forsøg på at slå rødder, mens hele verden vil have mere. Der er mange ting der skal gå op, hvis man vil fortsætte med at flyve rundt og optræde i hele verden, samtidig med at man stifter familie. Drømmen kan nemt blive til et mareridt.
 

Trailer:

Kontakt Filminstituttet

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk