Poetisk dokumentar og aktuelle kortfilm for større børn og unge

'Nest' er en poetisk dokumentar instrueret af den anerkendte islandske instruktør Hlynur Pálmason, som lavede spillefilmen 'Vinterbrødre' i 2017..
INSPIRATION. Se den stilfærdige og sanselige dokumentar 'Nest' af Hlynur Pálmason samt flere korte fiktionsfilm til unge om højaktuelle temaer som migration, vold i hjemmet, skønhedsidealer og klimaaktivisme.

Nest
Hlynur Pálmason, Island, Danmark, 2022, 22 min. Dokumentar.

De islandske årstider danner baggrund for en smuk og vild fortælling om  tre søskende, der bygger en hule på en vild strandeng. Vi kommer helt tæt på deres interne kampe, jokes og øjeblikke af stor glæde i det fortryllende landskab. Hlynur Pálmason, kendt for spillefilmen ‘Vinterbrødre’ (2017), har fulgt dem over et helt år. Henvender sig til børn fra 11 år og opefter.


De berørte
Rikke Gregersen, Norge, 2020. 13 min. Kort fiktion.

En flypassager nægter at sætte sig ned i flyet i protest over, at en afghansk mand med samme fly skal deporteres. Det afføder mange forskellige reaktioner hos passagerer og personale.


Jeg, Julia
Arvin Kananian, Sverige, 2020. 15 min. Kort fiktion.

Teenagepige Julia terroriseres af sin voldelige far, og må tage sagen i egen hånd, da hendes mor er for bange til at række ud efter hjælp.


Skønheden
Beata Gårdeler, Sverige, 2021, 10 min. Kort fiktion. 

Science fiction fortælling fra en nær fremtid, hvor det er blevet normen at gennemgå plastiske operationer. Esme skal, ligesom alle andre, igennem en behandling efter puberteten. Men hendes A.I. forvirrer hende med historiske fakta fra fortiden.


Klimakrigeren
Anna van Deurs, Danmark, 2022. 17 min. Kort fiktion.

Tankevækkende fortælling om en ung klimaaktivist, der sætter sin studenterhue og straffeattest på spil i kampen for en fremtid.

Kontakt Filminstituttet

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk