Reformisten – film og oplæg om den kvindelige imam

Sherin Khankan er den centrale person i historien om etableringen af Mariam Moskeen i Danmark - én af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer.
LAV ET ARRANGEMENT. Sherin Khankan og filminstruktør Marie Skovgaard er blandt mulige oplægsholdere, der kan bookes til en biblioteksevent med dokumentaren 'Reformisten – den kvindelige imam' og dialog om islams syn på ligestilling og tolerance. Filmen beskriver etableringen af Mariam Moskeen – den første danske moské med kvindelige imamer.

'Reformisten – den kvindelige imam' portrætterer Sherin Khankan og fortæller historien om, hvordan hun tog de første skridt til etableringen af Mariam Moskeen, og skabte et fællesskab omkring den. Medlemmerne af moskeen har et fælles mål om en genlæsning af Koranen, som bygger på tolerance, ligestilling og islamisk feminisme.

Undervejs i filmen møder moskeen og dens medlemmer flere udfordringer. Fra starten er der et udefra kommende pres fra traditionelt troende muslimer, som ikke kan acceptere moskeen og opfører sig truende. Og på de interne linjer vokser uenighederne blandt medlemmerne om ledelsesstil og strategi.

Ideer til et arrangement.

Filmen fungerer godt som en fælles referenceramme og udgangspunkt for en dialog med publikum om islam, ligestilling og tolerance.

Forslag til oplægsholdere:
Flere af filmens centrale aktører kan bookes som oplægsholdere.

Kontakt filmen impact producer Mette Bjerregaard og aftal nærmere om valg af oplægsholder, tid, sted og pris. 

Mette Bjerregaard - Mail: mette@houseofreal.dk/ Telefon: 40 86 50 95.

Disse oplægsholdere er interesserede i at komme ud på bibliotekerne:

Marie Skovgaard:
Filmens instruktør kan fortælle mange interessante historier om filmens temaer, om tilblivelsesprocessen og samarbejdet med de medvirkende.

Sherin Khankan:
Danmarks første kvindelige imam og initiativtager til Mariam Moskeen. Toneangivende i debatten om ligestilling og kvinders ret til skilsmisse og interreligiøse ægteskaber. Erfaren foredragsholder, uddannet cand.mag. i religionssociologi og filosofi. Stort kendskab til Koranen og hvordan den tolkes i teori og praksis.

Saer El-Jaichi:
Islamolog og phd. i islamisk filosofi. Oplægsholder og forfatter til flere bøger om islamisk tænkning, idéhistorie og filosofi.

Det kan også anbefales at finde lokale oplægsholdere til en dialog om filmen og dens temaer.

Pressemateriale:
Hent pressetekst, stillfoto og plakater i højre spalte.

Filmens trailer: