'Spillelister' - vælg film og afspil dem efter hinanden uden pauser

Med det nye værktøj ’Spillelister’ på Filmstriben kan bibliotekerne sammensætte deres egne visningsprogrammer og afspille de valgte film i ét langt forløb. Ikke mindst børnebibliotekerne, der laver programmer med mange korte film, kan glæde sig til at vise filmene uden afbrydelser.

’Spillelister’ er et nyt værktøj for biblioteker,der abonnerer på Filmstriben 'Se film på biblioteket'. Bibliotekerne kan bruge 'Spillelister' til at vælge de film man ønsker, og vise dem efter hinanden i et program uden afbrydelser mellem filmene.

Når man har lavet en spilleliste, kan man selv bestemme, om den kun skal den være til internt brug i sit eget biblioteksvæsen, eller om den skal deles med andre biblioteker. Alle de delte spillelister kan frit kopieres af andre biblioteker, der både kan afspille dem uden videre, eller vælge at redigere i dem med egne til- og fravalg.

På spillelister.filmstriben.dk har Det Danske Filminstitut allerede udarbejdet de første programmer med børnefilm og delt dem med bibliotekerne til fri brug. DFI Filmprogrammerne er til børn fra henholdsvis 3 år og opefter, og fra 5 år og opefter. Programmernes samlede varighed er tilpasset aldersgruppen og byder på en god blanding af animation, kort fiktion og dokumentar. DFI vil løbende tilføje flere spillelister.

Foreløbig er disse i alt 26 spillelister fra DFI tilgængelige på spillelister.filmstriben.dk:

  • ’DFI filmprogram fra 3 år’ nr. 1-10 + 20-21 = i alt 12 programmer á ca. 30-45 min.
  • ’DFI filmprogram fra 5 år’ nr. 1-10 + 20-21= i alt 12 programmer á ca. 40-55 min.
  • 'DFI filmprogram: Julefilm for børn 3-8 år'. KORT VERSION – Varighed: 45 minutter.
  • 'DFI filmprogram: Julefilm for børn 3-8 år'. LANG VERSION: 1t 41 min.

Læs mere om DFI's spillelister med julefilm

Man kan anvende ’Spillelister’ i mange sammenhænge. Når man skal lave et arrangement med flere korte film for små børn, er det en stor fordel for både arrangøren og børnene, at man på forhånd kan sammensætte sin spilleliste, og afvikle arrangementet i ét stræk uden ventetid mellem filmene.

'Spillelister' er meget nem at anvende. Med en enkel søgefunktion kan man hurtigt finde de ønskede film på Filmstriben, og tilføje dem til sin spilleliste ved hjælp af drag-and-drop. I takt med at spillelisten dannes, fremgår det, hvor lang tid den samlede spilletid bliver. 

Ønsker man at forberede flere arrangementer med forskellig varighed, er det også meget brugervenligt at sammensætte sine lister efter det aktuelle behov. Der er ingen begrænsninger i hvor mange film man ønsker at tilføje til en spilleliste, og man kan vælge at listen afspilles i loop, så længe man ønsker.

'Spillelister' kan naturligvis anvendes i mange forskellige sammenhænge. I pr-sammenhænge kan biblioteket eksempelvis lave en spilleliste bestående af en række ”forsmage” fra film på Filmstriben, og vise dem på skærme i udlånet for at vise bibliotekets tilbud. Der er også mange muligheder for at skabe opmærksomhed om bestemte genrer og temaer ved at præsentere udvalgte film i spillelister for publikum.

    Det skal der til for at komme igang med spillelister:

    Indholdet af film på Filmstriben  'Se film på biblioteket’ er stillet til rådighed af Det Danske Filminstitut (DFI), og de biblioteker, der abonnerer på Filmstriben har rettighederne til at vise filmene på bibliotekerne.