Vild med film 2018

LAV ET ARRANGEMENT. Der er fokus på fantasy-genren i dette års udgave af bibliotekskampagnen ’Vild med film’. Skoleklasser fra 4.-6. klassetrin kan vælge imellem fire kortfilm, som de skal anmelde. Klasserne skal inviteres af bibliotekerne og tilmeldes hos Biblo senest 2. juli 2018.

”Vild med film” er en kampagne som arrangeres af Biblo og børnefilmfestivalen BUSTER under Cph:Pix i samarbejde med Det Danske Filminstitut. Skoleklasser på 4.-6. klassetrin konkurrerer om at lave den bedste filmanmeldelse på skrift eller på video, Vinderne belønnes med en VIP-tur til Buster-filmfestivalen i København.

Selve kampagnen skal finde sted i efteråret, men allerede senest 2. juli 2018 skal bibliotekerne have inviteret skoleklasser og meldt til Biblo, hvor mange klasser der deltager.

Formålet med skolekonkurrencen er at styrke elevernes kritiske og filmanalytiske kompetencer og skærpe deres mundtlige og skriftlige evner til at udtrykke sig og begrunde deres holdninger. Der bliver udviklet undervisningsmateriale, som handler om filmanmeldelser og fantasy-genren. Materialet er gratis og bliver i august sendt direkte til de klasser, som er tilmeldt konkurrencen.

Ligesom sidste år lægger 'Vild med film' op til et forløb, hvor der både arbejdes hjemme i klassen og på en workshop på biblioteket. En bibliotekar vejleder om workshoppen, der bl.a. rummer dialogkort og videointerviews lavet af Biblos Juniorredaktion.

Læs Biblo’s informationer til bibliotekerne om ’Vild med film’.

Der er fokus på fire kortfilm inden for genren fantasy. Tre af filmene kan ses på Filmstriben på biblioteket, mens filmen "The reward" kan ses på Vimeo.

The Reward (kan ses og vises på Vimeo).

9 min. 2013.

grundskolen

To unge mænd drager ud på deres livs skattejagt, mens de drømmer om rigdom og hæder. Men snart opdager de, at der findes andre farer og belønninger end de regnede med.