FILM-X kurser ude på børnebibliotekerne

Nu kan børnebiblioteker booke en underviser fra Det Danske Filminstituts FILM-X, som kommer ud og laver workshops, som kan sætte gang i børns egne filmproduktioner. Animationskurserne på bibliotekerne laves for, at børnebibliotekarer og andre biblioteksansatte bliver bedre i stand til, at sætte børnene i gang med at lave film.

www.dfi.dk/film-x-animation lancerede DFI for et års tid siden et online animationssite, som ligger frit tilgængeligt for alle der har lyst til at prøve at lave deres egen animationsfilm. Animationssitet gør det nemt for børn, at kaste sig ud i filmproduktionen på egen hånd i et børnevenligt værktøj – bare der er internetadgang, webkamera og basale materialer til at skabe filmens univers ud fra. Det er f.eks. oplagt at etablere en kreativ animations-plads som en del af de digitale tilbud på børnebiblioteket, hvor børnene kan eksperimentere sammen med kammeraterne eller på egen hånd.

FILM-X i Filmhuset i København har stor erfaring i at undervise brugerne i filmproduktion, og det er undervisere her fra der nu tilbyder børnebibliotekarer og andre biblioteksansatte et inspirerende medarbejderkursus, så biblioteket er mere parat til at gennemføre animationsworkshops med børn. Som supplement til dette, kan man på animationssitet finde flere inspirationsfilm med tips og tricks, samt forslag til både korte og lange forløb, til brug i en workshop med en større gruppe børn.

Biblioteker i hovedstadsområdet har desuden mulighed for at hyre FILM-X guider til at gennemføre animationsworkshops med børn ude på biblioteket.

Se hvem du skal kontakte og tjek priser for workshops og kurser med FILM-X undervisere på hjemmesiden: http://www.dfi.dk/Filmhuset/FILM-X/FILM-X---ud-af-huset.aspx

Kommende kurser: I efteråret er der planlagt to heldagskurser på Gentofte hovedbibliotek målrettet børne- og skolebibliotekarer. Læs mere og tilmeld dig

Animationskursus den 11. september 2013

Animationskursus den 9. oktober 2013