Filmstriben: Nye politikere på Christiansborg

Hvad laver de egentlig inde på Christiansborg? Og hvordan er det at være ny og relativt uerfaren politiker i det politiske spil i Folketinget, samtidig med at man skal få hverdagen til at fungere på hjemmefronten? Serien "Velkommen til Borgen" giver et spændende indblik i det danske folkestyre og livet som politiker.

Gennem de 6 afsnit i serien "Velkommen til Borgen" følger vi de fire nyvalgte folketingspolitikere Ida Auken (SF), Marlene Harpsøe (DF), Yildiz Akdogan (S) og Louise S. Elholm (V). De har vidt forskellige forudsætninger  for at gå ind i politik og de er absolut ikke enigen om  samfundsspørgsmål. Men de deler oplevelsen af, at være ung kvinde og helt grøn i det politiske håndværk.

Serien giver et grundigt indblik i hvordan vores folkestyre fungerer, og viser de processer der ligger forud for de politiske beslutninger. De fire unge kvinder er i gang med en hård, men spændende læreproces og kæmper for politisk anerkendelse både inden for og uden for deres parti. Der er mange udfordringer, både professionelt og på det personlige plan.

Velkommen til Borgen

Instruktion: Anja Kvistgaard Marott. 6 afsnit á 30 min. Danmark, 2010.

( / )
Tags: