Filmstriben: Præsidenten

Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm "Præsidenten" handler om perioden op til EU-præsidentvalget, og bringer os tæt på den politiske magtelite i Europa. Filmen er solgt til masser af europæiske tv-stationer – og nu kan den ses på Filmstriben.

Præsidenten

Instruktion: Christoffer Guldbrandsen

56 min. Danmark, 2011. Dokumentar.

Filmen skildrer perioden op til valget af den første EU-præsident i 2009 – fra de første forhandlinger til udpegelsen af Herman Van Rompuy som Europas øverste leder. Filmen fortæller historien om en supermagt, der skulle vælge en præsident og endte med en mand, der ikke ville have jobbet. Vi følger Europas stats- og regeringschefer, der giver deres uforbeholdne mening om hinanden og det EU, som de næsten alle tror på, men hvis fremtid de frygter for. Med "Præsidenten" går Christoffer Guldbrandsen endnu engang bag om magtens facade og giver offentligheden adgang til en af de vigtigste og mest ejendommelige beslutningsprocesser i Europas nyere historie.

"Morsom, velfortalt og begavet film," skrev Politiken og gav "Præsidenten" fem ud af seks stjerner ved tv-premieren på DR2 i april 2011.

"Til slut får den latteren til at forstumme og eftertanken til at indfinde sig," mente Filmmagasinet Ekkos anmelder.

Filmen har vakt stor interesse også internationalt, og er solgt til tv-visning i en lang række europæiske lande.

Ikke bare en film om EU… Interview med producer Ane Mandrup om "Præsidenten" og dens internationale potentiale.

Tags: