Flere nye dokumentarer

Inden for den seneste måneds tid er der kommet endnu flere vægtige dokumentarfilm på Filmcentralen og Filmstriben. Glæd jer til at se filmene og vis dem for publikum på bibliotekerne.

På Filmcentralen og Filmstriben er der inden tilføjet flere interessante dokumentarfilm om væsentlige emner. Filmene kan nydes hjemme, men de har absolut også potentiale til at blive vist for et bibliotekspublikum – eventuelt med en oplægsholder og som udgangspunkt for debat og refleksion.

Massakren i Dvor
For 20 år siden var Jørgen Kold chef for et kompagni FN-soldater som blev involveret i en massakre på uskyldige civile i ex-Jugoslavien. Filmen følger hans rejse tilbage til det sted, hvor han måtte træffe sit livs vanskeligste beslutning og beskriver hvordan begivenhederne stadig præger hans tilværelse dybt.

Democrats
I Robert Mugabes Zimbabwe var to politikere fra hver sin fløj ansvarlige for den proces som endte med at udformningen af en ny forfatning. Den danske instruktør Camilla Nielsson og fotografen Henrik Ipsen fulgte processen i tre år – en farefuld operation i et land som igennem årtier har været af voldelige magtkampe og mangel på demokrati og grundlæggende menneskerettigheder. Filmen giver et unikt indblik i den politiske proces i et modsætningsfyldt afrikansk land. Filmen har netop modtaget prisen som årets Bedste Nordiske Dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmö, og fotografen Henrik Ipsen modtog tidligere på sommeren ´årets Roos-pris bl.a. for sin frygtløshed og indlevelsesevne under svære omstændigheder.

Pixadores
Portræt af en gruppe unge mænd fra favelaerne i São Paulo, som risikerer deres liv for at sætte deres præg på verden med provokerende street-art.

Bad boy breathing
Gennem yoga, meditation og åndedrætsteknikker finder 23-årige Nicolai vej til en normal tilværelse, som igennem mange år har været præget af vold, stoffer og kriminalitet. Et indfølt portræt af en ung mand, som nu fungerer som rollemodel for andre unge.