Hvorfor fattigdom? – Filmene er på Filmstriben

Kampagnen "Hvorfor fattigdom?" skal fra medio november 2012 sætte fokus på årsagerne til fattigdom rundt om i verden. De otte dokumentarfilm som udgør en væsentlig del af kampagnen, kan nu ses og vises på Filmstriben på bibliotekerne. Fra mandag d. 3. december 2012 kan filmene også ses af private via fjernadgang.

Bibliotekerne der viser filmene og deltager med arrangementer, udstillinger m.v. er en del af en global cross-media kampagne, som når ud til over 500 millioner mennesker over hele verden. DR TV og mere end 70 andre tv-staioner viser de otte dokumentarfilm og masser af kortfilm, produceret til kampagnen.

Det Danske Filminstitut har støttet produktionen af de otte film sammen med bl.a. DR, som er primus motor i kampagnen.

Man kan læse meget mere om filmene og se et fyldigt kampagnemateriale på dr.dk/hvorfor fattigdom.

I forbindelse med kampagne er der desuden produceret 30 kortfilm, som kan ses på YouTube.

Alle interesserede kan desuden finde links til artikler om filmene i DFI's site for DOKUMENTAR-klubber, hvor "Hvorfor fattigdom?" er fælles tema ude på bibliotekerne fra november 2012 til januar 2013.

Bibliotekerne opfordres til at melde tilbage om de aktiviteter og arrangementer de laver i forbindelse med "Hvorfor fattigdom".
Skriv til Merete Monberg Ronild, kampagnekoordinator DR: mmo@dr.dk og Carsten Olsen, bibliotekskonsulent, DFI: carsteno@dfi.dk.