Jon Bang Carlsen – biblioteksturné med ny film og roman

Filminstruktøren Jon Bang Carlsen er én af dansk dokumentarfilms grand old men. Hans nyeste film med titlen ”I kærlighedens navn” vises i udvalgte biografer i begyndelsen af december 2013. I januar 2014 er han parat til at tage ud på bibliotekerne og fortælle om filmen, og om sin debutroman ”Tøsedreng” som udkom i oktober.

”I kærlighedens navn” (eng.: ”Just the Right Amount of Violence”) er en film om kærlighed mellem forældre og børn, og hvordan den har svære kår i mange amerikanske familier med hjemmeboende teenagere. I afmagt overlader nogle amerikanske forældre ansvaret for opdragelsen af deres egne teenagebørn til private organisationer. Børnene kan ikke leve op til forældrenes forventninger og er utilpassede og voldelige.

Med udgangspunkt i den amerikanske virkelighed forholder filmen sig til, hvordan børn generelt kan opleve deres forældres kærlighed som en spændetrøje. En kærlighed fyldt af forbehold, forventninger og krav, som tvinger børn ind i bestemte rammer fuldstændig imod deres vilje. Flere gange undervejs i filmen reflekterer Jon Bang Carlsen over den vestlige verdens middelklasseideal og over sine egne personlige oplevelser både i opvæksten og som voksen.


Biblioteksturné

Biblioteker som kunne tænke sig at præsentere filmen til publikum, har nu mulighed for at booke Jon Bang Carlsen til at komme ud i januar måned 2014 med filmen og et oplæg om både filmen ”I kærlighedens navn” og Carlsens debutroman ”Tøsedreng” (Forlaget Vandkunsten, 2013). Begge værker kredser om det samme tema: forholdet mellem forældre og barn og den kærlighed, som nogle gange kan være svær at få øje på.

Bibliotekerne tilbydes 80 minutters film og 40 minutters foredrag med mulighed for spørgsmål.
Pris: 4000 kroner + moms og transport.
Kontakt: Jon Bang Carlsen jonbangcarlsen@gmail.com.


Mere om Jon Bang Carlsen og filmen:

Jon Bang Carlsen har udviklet sin helt egen filmgenre – iscenesat dokumentarisme – en blanding af fiktion og dokumentarisme, hvor fragmenter af virkeligheden rekonstrueres med henblik på at gengive en subjektiv oplevelse af en given situation.
Det gælder også ”I kærlighedens navn” som allerede har været udvalgt til flere internationale dokumentarfilmfestivaler.

Hent og læs den udførlige pressetekst om "I kærlighedens navn" og Jon Bang Carlsen.

Pressebilleder til både web og den trykte presse samt filmens trailer findes i filmopslaget i Filmdatabasen.

Interesserede bibliotekslånere kan også henvises til Lars Movins portrætbog fra 2012 med titlen Jeg ville først finde sandheden – rejser med Jon Bang Carlsen, som handler om både liv og værk.

Yderligere informationer, spørgsmål og/eller interviews, kontakt venligst MICHAU+ v. Josephine Michau: jm@michauplus.dk / 6066 4842.