Klub Filmstriben - landsdækkende filmevent

Klub Filmstriben er blevet en velkendt aktivitet på mange børnebiblioteker. Børn i alderen 8-12 år mødes i bibliotekets filmklub og ser film på Filmstriben. Nye klubber er velkomne til at melde sig til den fælles event d. 1. november, hvor biblioteker landet over ser kortfilmen ”Vildfugl” efterfulgt af live-chat med filmens hovedperson og instruktør.

Tanken bag eventen er at udbrede børnenes kendskab til gode film om vigtige emner, og samtidig skabe generel opmærksomhed om bibliotekernes lokale filmklubber og sammenhængen mellem det virtuelle og det fysiske rum.

Eventen er meget enkel at gennemføre, og ganske gratis for alle biblioteker der har et abonnement på Filmstribens 'Vis film på biblioteket'. Bibliotekerne viser kortfilmen "Vildfugl" fredag d. 1. november 2013 klokken 14:00. Filmen er instrueret af Jacob Bitsch og egner sig til de 8-12-årige børn.

Klub Filmstriben kontakt-info

Spørgsmål og tilmelding til Klub Filmstriben kan stilles til:

 • Mikael Strandbech, Guldborgsund Bibliotekerne: mstra@guldborgsund.dk
 • Kajsa Nerud, Gentoftegade Bibliotek: kan@gentofte.dk
 •  

  Efter filmen kan børnene stille spørgsmål til Carla Fjeldsted Rasmussen, som spiller hovedrollen i "Vildfugl" og til instruktør Jacob Bitsch, enten via chatfunktionen i Palles Gavebod eller på sms. Carla og Jacob sidder på Gentofte Hovedbibliotek, og der sendes live via billed-streaming, så de kan ses og høres på storskærmen eller lærredet på alle børnebiblioteker.

  Der er allerede en Klub Filmstriben eller andre former for filmklub til de 8-12 årige på over 25 biblioteker. Mange af dem er med på oversigten på Palles Gavebod over biblioteker med en Klub Filmstriben.

  Børnebiblioteker som ønsker at etablere en Klub Filmstriben, eller som i første omgang blot ønsker at deltage i denne fælles event, er meget velkomne.

  Spørgsmål om Klub Filmstriben, tilmelding til Klub Filmstribens nyheds-mails og info om eventen d. 1. november kan stilles til:
  Mikael Strandbech. Guldborgsund-bibliotekerne. Mail: mstra@guldborgsund.dk / tlf.54731600 eller til Kajsa Nerud. Gentofte Hovedbibliotek: Mail: Kan@gentofte.dk

  Tanken bag eventen, er dels at udbrede børnenes kendskab til en kvalitetsfilm, og dels at skabe opmærksomhed om bibliotekernes lokale filmklubber og skabe en sammenhæng mellem det virtuelle og det fysiske rum.

  Filmen "Vildfugl” skal nok skabe diskussion og eftertanke hos børnene. Det er en dramatisk historie om mørkelandet i barndommen, hvor grænser overskrides og svære følelser får luft, men hvor der også er ømhed og omsorg. I DFI’s Filmdatabasen kan du læse mere om filmen, hente pressebilleder og blive linket til filmen på Filmstriben: http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/73782.aspx?id=73782

  Pressemateriale, vejledninger og nærmere informationer om eventen d. 1. november udsendes medio september. Deltagelse er gratis.

  På DFI’s filmseminar d. 27. august i Odense kan man se "Vildfugl", møde filmens instruktør Jacob Bitsch, samt Kajsa Nerud og Mikael Strandbech fra Klub Filmstriben, der vil fortælle om eventen.

  Du kan læse mere og bestille gratis PR-materialer til brug i Klub Filmstriben, udarbejdet af DBC: http://www.dbc.dk/produkter-services/digitale-indholdstjenester/pr-materialer-til-klub-filmstriben.

  Læs mere.

  Klub Filmstribens ikon