Læs filmtidsskriftet Kosmorama gratis på nettet

Danmarks ældste filmtidsskrift, Kosmorama, genopstår på nettet med ny redaktør, nye artikler og mulighed for at søge i et omfattende arkiv af filmfaglige artikler

Kosmorama er Danmarks ældste filmtidsskrift. I næsten 60 år – fra 1954 til 2012 - udgav Kosmorama artikler fra hundredvis af skribenter og filmforskere. Udgivelsen af tidsskriftet stoppede sidste år, men nu genopstår Kosmorama som gratis webtidsskrift på www.kosmorama.org.
 
Det nye Kosmorama indeholder både helt nye artikler af forskere og fagfolk og mulighed for at søge i tidsskriftets omfattende bagkatalog af artikler. De seneste 16 numre er allerede tilgængelige, og flere vil løbende komme på. Kosmorama vil desuden fortsat publicere nye artikler.

”Kosmorama vil være et stærkt tilbud til de mange filminteresserede, der på tværs af alder og geografi gerne vil i dybden. Indholdet vil tage tid at læse, det vil kræve en indsigt i film, og vi er helt bevidste om, at Kosmorama skal have en anden profil end de filmartikler, man kan finde i aviser og magasiner”, fortæller Lene Halvor Petersen, Områdedirektør for Museum & Cinematek, DFI.

Kosmoramas nye redaktør bliver Lars-Martin Sørensen, filmforsker ved DFI. 

Læs mere på www.kosmorama.org