Lav selv film - FILM-X Animation på nettet

FILM-X Animation er et nyt online-værktøj, hvor børn kan lære at lave animationsfilm. Det er udviklet til grundskolens elever og lærere, men kan også sagtens lanceres som en aktivitet på folkebiblioteker, med børnebibliotekaren  i rollen som igangsætter og vejleder.

Skoletjenesten og Det Danske Filminstitut lancerer nu FILM-X animation – et undervisningssite, hvor elever og lærere i grundskolen kan lave deres egne animationsfilm. Undervisningssitet rummer mange muligheder for at lave forløb og aktiviteter også på landets børnebibloteker.

FILM-X animation består af:

  • Et animationsværktøj til at lave stop motion-film, hvor man optager billeder, klipper og laver lyd – udviklet specielt til børn og unge 
  • En række inspirerende, undervisningsegnede film om animationsteknikker, formidlet i øjenhøjde med børn på grundskoleniveau.
  • En vejledning for voksne med forslag til øvelser man kan lave med børnene. 

FILM-X animation er udviklet på baggrund af erfaringer fra undervisningen i FILM-X i Filmhuset i København, hvor der dagligt udbydes praktiske filmforløb.

Formålet er at give brugerne et gratis online-værktøj, der gør det overskueligt at planlægge et praktisk filmforløb for børn.

Selve værktøjet kræver i princippet kun en computer med internetadgang, et webcam og evt. en mikrofon. Filmfortællingen kan tage udgangspunkt i, hvad eleverne har ved hånden. Det kan gøres helt enkelt - og så koster det ikke noget.

Besøg FILM-X Animation og læs meget mere på www.dfi.dk/film-x-animation