Lili og Lillefinger – masser af små film til småbørn

Så er der godt nyt til alle børnebiblioteker der vil invitere de mindste børn på nye filmoplevelser på biblioteket. Serien om ”Lili” er i otte afsnit og serien ”Lillefinger” består af hele 26 afsnit. Filmene henvender sig til de mindste og kan vises på Filmstriben ’På biblioteket’.

Med 8 afsnit om ”Lili” og 26 afsnit i serien ”Lillefinger” er der masser af gode nye filmoplevelser til de mindste, som kommer på biblioteket og ser film. Med en varighed på højest 5 minutter pr. afsnit passer filmene i begge serier også godt til at indgå i en programplanlægning med andre film til målgruppen.

Filmserien om ”Lili” er lavet af Siri Melchior og den bygger på billedbøgerne af Kim Fupz Aakeson med samme hovedperson. Siri Melchior har også været illustrator på bøgerne, og det er den samme streg og det samme tankevækkende univers børnene møder i filmene.

Lili kommer igennem mange følelser og oplevelser, som de mindste børn kan genkende fra deres eget liv. Med bøgernes succes in mente er der god chance for, at filmene får et stort og trofast publikum på børnebibliotekerne. Siri Melchior har tidligere gjort sig bemærket hos børnene med animationsserien ”Rita og krokodille” og filmen ”Fløjteløs”, samt som illustrator på en lang række børnebøger.

Filmene om ”Lillefinger” er lavet af Mette Skov, og denne serie byder på 26 forskellige historier. Lillefinger kan godt have det lidt svært nogle gange med at være den allermindste i sin familie. Men alt i alt byder på filmene på et trygt, lunt og humoristisk univers, og så er Lillefinger jo venner med Myre, der synes Lillefinger er kæmpestor. De to kan godt lide at lege sammen i haven og finder på en masse sjove ting.

Begge serier er dansk producerede. Vis dem på Filmstriben ’På biblioteket’.

Tags: