Ny børnefilm af Christina Rosendahl og to filmserier for børn og unge på Filmstriben

Christina Rosendahls nyeste fiktionsfilm for børn hedder "Lysvågen" og handler om en 10-årig dreng, som efter forældrenes skilsmisse har svært ved at falde til ro. Filmen kan nu ses på Filmstriben, hvor man nu også kan finde serien "Safari Europa" for mindre børn, serien om "Fodboldpigerne" fra Fremad Valby og det sidste afsnit i ungdomsserien "Næsten voksen".

Lysvågen (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Christina Rosendahl
Kort fiktionsfilm om 10-årige Benjamin, der bor sammen med sin mor og hendes nye mand. Selvom de begge er søde og venlige, savner Robert sin far, og han kan ikke sove om natten. En film om en dreng der udkæmper sin egen indre krig.

Safari Europa
Instruktion: Adam Schmedes
Serie af korte naturfilm om nogle af de dyr vi kender fra vores egne breddegrader. Serien er lavet til mindre børn, men den er også spændende for alle andre, der interesserer sig for dyreliv. I unikke filmoptagelser og med et barn som fortæller, får man masser at vide om hugorme, mus, myrer, pindsvin og flere andre dyr., Hvert afsnit varer 6 minutter.

På Filmstriben findes også mange andre naturfilm af instruktøren og fotografen Adam Schmedes om bl.a. bondegårdens dyr, insekter, padder og øgler.

Fodboldpigerne
Instruktion: Nicole N. Horanyi og Malene Rykær
En dokumentarserie i seks afsnit om et pigefodboldhold i Fremad Valby. Pigerne er 13-14 år gamle, og serien følger dem i løbet af forårssæsonen. Som hold har de nogle store udfordringer i at fungere sammen som en enhed, både på og uden for banen. Og hver af pigerne har deres egne private ting at kæmpe med, lige som alle andre teenagepiger har. Hvert afsnit i serien varer 26 min.

Se musikvideoen "Vi kan" med Karen Mukupa & Fodboldpigerne.

Anmeldelse af serien i Dagbladet Politiken.

Store piger græder ikke (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Louise Kjeldsen
Maisha er 17 år og bor hos en plejefamilie. Hendes afrikanske mor er blevet udvist fra Danmark efter endt fængselsdom. Maisha bekymrer sig for sin mor og savner hende. men hun har også lyst til at få nogle ting på det rene med hende. Derfor vælger hun at rejse til Tanzania for at få nogle svar og blive genforenet med sin mor.

Filmen er en del af dokumentarserien "Næsten voksen", som portrætterer unge der er midt i den svære overgang til voksenlivet. Seriens øvrige seks afsnit kan også ses på Filmstriben:

DFIs undervisningsmateriale til serien "Næsten voksen".