Nye titler og klassikere fra DFIs bagkatalog på Filmstriben

57 kort- og dokumentarfilm fra DFI er netop publiceret på Filmstriben, og dermed er der nu i alt 655 film fra DFI på Filmstriben, som kan vises på bibliotekerne. De nytilkomne titler omfatter både nye titler og film fra DFIs bagkatalog inden for dokumentarfilm, kort fiktion og animation.

For børn og unge er der her i december måned speciel grund til at fremhæve dokumentarfilmen ”Stoffers øjeblik” om fyrværkeriskader, og ”En lille film om danske nisser” hvor Ib Spang Olsen fortæller om nissernes sande væsen.

Børnene kan også glæde sig over nyere film som ”Sol skin” og ”Aqualorius”, og mange klassikere for både små og store: ”Trylle og tøjdyrene”, ”Cykelhelten”, ”Havets sang”, ”Kys kys”, ”Rideskolen”, ”Verdenshistorien”, ”Tifanfaya” og mange flere.

Sammen med børnene kan de voksne få meget ud af at se dokumentarfilm-serien ”Helt ærlig, mor og far” som i fire afsnit beskriver børns opfattelse af de voksnes verden.

Andre nyere titler for voksne er bl.a. Christoffer Guldbrandsens ”Dagbog fra midten” om partiet Ny Alliances fødsel, storhed og fald, og ”Manden der ville redde Saddam” som bag kulisserne følger den irakiske retssag mod Saddam Hussein.

Fra bagkataloget bydes de voksne på masser af kunstnerportrætter, Jørgen Roos’ film om Grønland, film om religion og naturvidenskab og mange andre dokumentarfilm, samt novelle- og animationsfilm.

Klik på titlerne nedenfor og se filmene på Filmstriben:  

For børn:

Nyere titler

Bagkatalog:

facing changes
Foto fra "Facing Changes" af Mika Koskinen.

For voksne:

Nyere titler:

Bagkatalog - Portrætfilm:

Bagkatalog - Andre dokumentarfilm:

Bagkatalog – Kort fiktion og animation: