Opfindelsen af Dr. Nakamats og andre dokumentarfilm på Filmstriben

Filmen om den excentriske japanske opfinder Dr. Nakamats er blandt en håndfuld dokumentarfilm fra New Danish Screen, som er kommet på Filmstriben for nylig. Ny på Filmstriben er også filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner" med decoupager af Dronning Margrethe II.

Filmene kan ses på Filmstriben. Ud for hver titel kan du vælge "Fjernadgang", hvis du vil se filmen derhjemme via dit biblioteks-login, og/eller du kan vælge "På biblioteket" hvis du vil se filmen på dit bibliotek. Nogle af filmene kan p.t. kun ses på biblioteket. 

De vilde svaner (På biblioteket)
Instruktion: Ghita Nørby, Peter Flinth.
Fiktion. H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner" filmatiseret efter idé af Dronning Margrethe II. Dette lidt mindre kendte eventyr af Andersen får nyt liv i en filmudgave, hvor skuespillerne ved brug af green-screen-teknologi optræder i en scenografi med dronningens decoupager.

Affæren i Prag (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Christoffer Emil Bruun
Dokumentar. Journalisten Niels Barfoed rejste i 1986 til Tjekkoslovakiet, for at overrække Politikens og Dagens Nyheters frihedspris til Charta 77 og Vaclav Havel. Opholdet i Prag endte med at sikkerhedspolitiet smed ham ud af landet. 22 år efter tager Niels Barfoed tilbage til Prag sammen med Martina Schepelern, som også var med på rejsen dengang. Der er fundet en overvågningsrapport om dem på det nationale arkiv, og rapporten åbner for et kig ind i landets dystre fortid.

Opfindelsen af Dr. Nakamats (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Kaspar Astrup Schröder
Dokumentar. Dr. Nakamats er en kultfigur i Japan og en berømt opfinder med over 3300 patenter. Han står over for at skulle fejre sin 80 års fødselsdag, men føler sig fortsat ung og fuld af energi. Faktisk er han overbevist om, at han bliver 144 år gammel. Men hvordan vil Dr. Nakamats indfri dette mål? Filmen følger denne usædvanlige japanske kendis på hans livsforlængende mission, alt imens han laver nye opfindelser.

"Opfindelsen af et portræt" – interview med filminstruktør Kaspar Astrup Schröder.
"Dr. Nakamats going places" – engelsksproget artikel om Dr. Nakamats rejse rundt med filmen til alverdens filmfestivaler.

Romeo & Julius (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Sabine Hviid.
Dokumentar om to unge homoseksuelle mænds arbejde med de bærende roller i opsætningen af Shakespeares stykke "Romeo og Julie". I denne fortolkning fra 2008 er døden, som adskillelse mellem de elskende, erstattet af et manglende mod til at elske.

The DeVilles (Fjernadgang / På biblioteket)
Instruktion: Nicole N. Horanyi.
Dokumentar. Et portræt af en ikke helt almindelig amerikansk showbizz-families personlige kampe, kriser og følelser. Burlesque-stripperen Teri Geary (aka Kitten DeVille) og hendes mand, punkrocksangeren Shawn Geary lever i en selvskabt tidsboble af 50'er- og 80'er-romantik. Deres selviscenesatte liv og symbiotiske kærlighed i et 25 år langt forhold er nået til et stadie, hvor alt skal tages op til revision.

"Kitsch og kærlighed på 25. år" – interview med filmens instruktør Nicole Horanyi.