Se "Burma VJ" på Filmstriben hjemme i stuen

Den Oscar-nominerede dokumentarfilm "Burma VJ – reporter i et lukket land" kan fra i dag ses på Filmstriben. Biblioteksbrugerne kan se den via fjernadgang hjemme i privaten eller på biblioteket.

Selvom "Burma VJ - reporter i et lukket land" måtte se sig slået af den amerikanske "The Cove" i kategorien "Bedste dokumentarfilm" ved Oscar-uddelingerne i nat dansk tid, kan instruktør Anders Østergaard og hele filmholdet med tilfredshed se tilbage på en forrygende modtagelse af filmen, overalt hvor den har været vist.
 
Mere end 40 priser i ind- og udland har filmen høstet indtil videre, og både anmeldere og publikum er enige om, at det er en vigtig og vellavet film.

Filmen bidrager kraftigt til, at øge opmærksomheden på forholdene i det ellers lukkede land Burma. Med omdrejningspunkt i den store folke- og munkeopstand i september 2007 følger filmen en række videojournalister. Med deres små videokameraer dokumenterer og videreformidler de med livet som indsats, hvordan militærjuntaen begår overgreb mod befolkningen og krænker menneskerettighederne.

Se "Burma VJ - reporter i et lukket land" på Filmstriben
- i portalen "Lån film fra biblioteket".
- i portalen "Se film på biblioteket".

Folkebibliotekerne i 69 af landets 98 kommuner tilbyder nu fjernadgang til Filmstriben. Se DFIs omtale i FILMupdate.

Læs meget mere om filmen og dens temaer på www.burmavjmovie.com.

"Burma VJ - reporter i et lukket land" kan også købes på dvd i Filmhusets Film- og Boghandel, og den vises i morgen tirsdag den 9. marts på DR2 kl. 20.45 i programserien Dokumania.