Vild med film – anmelderkonkurrence for børn

Kampagnen ”Vild med film” består af en konkurrence og et undervisningsmateriale for børn i 4.-6. klasse. Eleverne skal anmelde kortfilm og deltager i en konkurrence der afsluttes 30. september 2016. Biblo.dk og børnefilmfestivalen BUSTER står bag kampagnen i samarbejde med børnebiblioteker over hele landet.

”Vild med film” er en kampagne for børn der går i 4., 5. og 6. klasse. Kampagnen består af en konkurrence i at anmelde film og et undervisningsmateriale til både lærere og elever.

Det er Biblo.dk og børnefilmfestivalen BUSTER der står for kampagnen, og den er udviklet og gennemføres sammen med børnebiblioteker over hele landet.

Formålet med kampagnen er at give skoleelever på mellemtrinnet en anderledes indsigt i filmmediet og klæde dem godt på til selv at udtrykke deres egne tolkninger af film i form af filmanmeldelser.

Kampagnen kan indgå i undervisningsfagene dansk, billedkunst og sprogfag samt som understøttende undervisning i mediefaglighed.

Børnene i skolekonkurrencen kan vælge imellem 5 korfilm, som er i DFIs distribution. Det drejer sig om følgende korte fiktionsfilm: Vildfugl, Brainy, Skyggedyret, Aqualorius og Barnerøv. alle filmene kan ses på Filmstriben ’I lænestolen”, Filmstriben ’På biblioteket’ og på Filmcentralen/Undervisning.

Udover konkurrencen for skoleelever kører der en sideløbende anmeldelseskonkurrence, hvor børn i alle aldre individuelt kan anmelde film efter frit valg.

Læs mere:

BUSTER filmfestival.