CPH:DOX

BEGIVENHED. ​​CPH:DOX er tilbage med et kunstnerisk tværsnit af verden anno 2019. Fra 20.-31. marts slås dørene op til 200 nye film, debatter, konferencer, koncerter, kunstværker, VR-installationer og fester.

Marie Skovgaards 'Reformisten' er en ud af tre film, der er udtaget til hovedkonkurrencen på årets CPH:DOX.

CPH:DOX19 byder også på politiske film om bolighajer, Mexicos mørke sider, kunst i Nordkorea og konsekvenserne af Kinas etbarnspolitik i årets Sundance-vinder, ‘One Child Nation’. Publikum kan også opleve en ægte doku-thriller om Panama-papirerne. Der er nye musikfilm om Johnny Cash, PJ Harvey, Michael Jackson og Leonard Cohen og verdenspremierer på film om Fribytterdrømme og Thomas Buttenschøn. De to sidste er også selv blandt de mange artister, der giver koncerter under CPH:DOX. Mere end 25 koncerter er der på programmet i år, hvor publikum blandt andet også kan høre færøske Eivør, Tunde Adebimpe fra TV on the Radio, et umage par i Bisse+Gadejørgen, den syriske kult- og festkonge Omar Souleyman og et 30 mand stort mandskor fra Norge og meget, meget mere.

I samarbejde med Normann Copenhagen, der igen i år er festivalens hovedsponsor, omdannes Kunsthal Charlottenborg til et ægte festivalslot. Det fungerer som festivalens mødested, vartegn og samlingspunkt, der gør CPH:DOX til en social, æstetisk og visuel oplevelse ud over filmene selv.

Alt det og meget mere kan du læse om i det samlet program her: www.cphdox.dk/program/program-a-z/

Du kan også finde alle events her: www.facebook.com/cphdox/events/

Det Danske Filminstitut støtter årligt Copenhagen Film Funds, som CPH:DOX er en del af, med 4,2 millioner kroner.