Copenhagen Architecture Festival

Copenhagen Architecture Festival er Skandinaviens største årlig begivenhed med fokus på arkitektur, design og byudvikling. Festivalen løber af stablen for sjette gang i København, Aarhus og Odense den 4. til 14. april. Over 11 dage kan man opleve film, udstillinger, seminarer, cykelture, workshops, walks og talks samt en serie om nye og interessante emner, der omhandler arkitektur og design i forskellige aktuelle kontekster.

Copenhagen Architecture Festival 2019 er støttet af Det Danske Filminstitut med 200.000 kroner.

Copenhagen Architecture Festival (CAFx) udforsker, hvordan arkitekturen præger vores liv og vores verden – og hvordan vores liv påvirker arkitekturen. Arkitektur er ikke bare mursten, rum og rammer. Den er sanselig, kropslig og social. Den er politisk, historisk og psykologisk. Arkitekturen er menneskelig, og den påvirker alle aspekter af tilværelsen.

Gennem foredrag, udstillinger, ekskursioner og et omfattende filmprogram sætter vi hvert år fokus på de steder, hvor arkitekturens forvandlinger krydses med menneskeliv. Festivalen skildrer visioner, konflikter og historiske forandringer i det byggede miljø, og undersøger grænserne mellem æstetik, funktion og identitet.

Tid og sted

Festivalen løber af stablen for sjette gang i København, Aarhus og Odense den 4. til 14. april.

Udover festivalen, faciliterer CAFx “Summer Schools” med et eksperimenterende fokus på relationen mellem film og rum.

Festivalen blev grundlagt i 2014 på initiativ af Josephine Michau, Peter Møller Rasmussen og Mads Farsø.

Siden er programmet vokset både i omfang og ambition, og er vokset til at være Skandinaviens største årlige begivenhed dedikeret til arkitektur og verdens største arkitekturfilmfestival.

Copenhagen Architecture Festival 2019 er støttet af Det Danske Filminstitut med 200.000 kroner.