Nyt udbud skal fremme tværmedielle projekter til børn

INVITATION. Filminstituttet gennemfører i 2019-2020 initiativet UNIVERS, der skal fremme udvikling og efterfølgende produktion af tværmedielle projekter til børn i målgrupppen op til 12 år. Kom og hør mere om initiativet til orienteringsmøde på Filminstituttet den 18. juni. kl. 15-16.

Formålet med UNIVERS er at fremme produktion af kvalitetsindhold til børn, der udkommer i flere formater eller på flere platforme, og som kombinerer fortællinger i traditionelle formater med fortællinger i nye formater. Et projekt skal indeholde mindst to formater, fx film, serie, spil, VR eller et interaktivt format. Målgruppen for produktionerne er børn op til 12 år.

Kontakt

Mikkel Thomassen
Producer
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

I første omgang kan der kun søges om støtte til udvikling på op til DKK 250.000 ved ansøgningsfristen 2. september 2019. Formålet med støtten til udvikling er at udfolde og udvikle det enkelte projekts tværmedielle potentiale. Udviklingsresultatet skal afleveres senest tre måneder efter støtten er bevilget, og derefter tages der stilling til en eventuel yderligere støtte til udvikling eller produktion. 

Produktionerne kan påtænkes at udkomme på både traditionelle platforme og på de digitale platforme, som børn i stigende grad anvender, fx videodelingstjenester, spil, sociale medier og streamingtjenester.
UNIVERS gennemføres af et tværfagligt redaktionelt team på DFI: 

  • Simon Løvind, redaktør for Spilordningen.
  • Lotte Svendsen, spillefilmskonsulent for børn og unge.
  • Ulla Hæstrup, kort- og dokumentarfilmskonsulent for børn og unge. 
  • Mikkel Thomassen, producer.
  • Ane Mandrup, producer.

Ansøgninger skal benytte ansøgningskemaet, som kan downloades på denne side, og ansøgere forventes at have orienteret sig i dokumentet ”Støttevejledning” samme sted. 

Producer Mikkel Thomassen kan svare på spørgsmål i forbindelse med ansøgning.

Orienteringsmøde

18. juni 2019 kl. 15.00-16.00
Bio Carl, Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55, København
Tilmelding ikke nødvendig